Молитва за українців, голодом заморених

25.11.2023

25 листопада 2023 року Україна вшановує жертв Голодомору в 1932-1933 роках та штучного голоду в 1921-1923, 1946-1947 роках.

Голодомор – справжній геноцид українського народу, вчинений радянською владою. Більша частина сучасної України в ті страшні роки відчула на собі всю жорстокість тоталітарного режиму. На території, де природний голод, фактично, виключений, від був створений штучно. 90 років пройшло від найстрашнішого голоду в історії України. Голоду, спричиненого радянською владою. Голодомору, що забрав життя мільйонів наших співгромадян. Саме тому, в останню суботу листопада ми всі з відчуттям єднання схиляємо голови та згадуємо ті страшні часи.

Сьогодні в місті Коломия відбулися поминальні заходи за усіма українцями, які загинули через штучний голод, створений кривавим режимом. Духовенство УГКЦ та ПЦУ спільно звершили Панахиду. Присутні поклали квіти та лампадки до пам'ятного хреста жертвам Голодомору. В заходах взяли участь заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Ганна Кравчук та працівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Цього дня поминальні заходи відбулися в усіх громадах району. О 16:00 мешканці Коломийщини долучилися до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам'яті".

Пам'ять про невинно замучених голодом українців завжди житиме в наших серцях!

Поділитися: