Відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

24.11.2023

Сьогодні в Івано-Франківській обласній (військовій) адміністрації під керівництвом голови ОВА Світлани Онищук відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

В проведенні засідання взяли представники Офісу Президента, Уряду, народні депутати, заступники голови обласної державної адміністрації, начальники районних військових адміністрацій, голови територіальних громад. Керівництво Коломийської райдержадміністрації та районної ради долучилися до заходу в онлайн форматі.

Учасників засідання привітав виконавчий секретар Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.

«Вперше на Івано-Франківщині відбувається засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у новому форматі, - зазначив Олексій Кулеба. – Для нас дуже важливо, щоб усі рівні влади мали змогу комунікувати і були єдині. Аби кожен міг долучитися до участі в засіданні, під час якого обговорюються важливі для регіону питання. Хочу, щоб сьогоднішня дискусія на Івано-Франківщині була максимально відкритою».

Олексій Кулеба запевнив учасників засідання, що всі напрацьовані рішення перебуватимуть на контролі Президента України. Заступник керівника Офісу Президента подякував усім за роботу задля перемоги України.

«Івано-Франківщина – тилова область, проте має велику кількість важливих завдань, - підкреслив Олексій Кулеба. – Попереду важка зима, тому нам необхідно об’єднуватися, орієнтуватися на захист об’єктів критичної інфраструктури. Своєю чергою хочу запевнити усіх у підтримці з боку Офісу Президента у вирішення проблемних питань».

Під час засідання обговорили питання підтоплення та затоплення територій, пошкодження й руйнування приватних домогосподарств та інфраструктурних об’єктів внаслідок повеней, паводків та інших надзвичайних ситуацій і ліквідація їх наслідків. Йшлося про реабілітацію військових і відкриття реабілітаційних відділень у лікарнях, організацію освітнього процесу у закладах освіти області в умовах воєнного стану та розвиток мережі ЦНАП Івано-Франківської області.

Нагадаємо, Конгрес місцевих та регіональних влад утворений Президентом України Володимиром Зеленським. Це дієвий майданчик для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад у вирішенні нагальних проблем регіонів.

Поділитися: