На Івано-Франківщині реалізовуватиметься проєкт «Турботливі родини для 1000 дітей»

13.11.2023

10 листопада в обласній державній (військовій) адміністрації презентували проєкт ЮНІСЕФ, що впроваджує ГС «Українська мережа за права дитини» за сприяння Міністерства соціальної політики України. Захід відбувся за участю заступниці голови обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко, директора департаменту реалізації державної політики у сфері сім’ї Національної соціальної сервісної служби Віктора Зеленого, регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Лариси Підвербецької, керівників служб у справах дітей обласної та районних державних (військових) адміністрацій, територіальних громад та інших профільних служб.

«Незважаючи на усі виклики, найголовніша мета служб у справах дітей - вчасно відреагувати та зробити все можливе, щоб захистити кожну дитину, яка цього потребує. Ми зацікавлені у тому, щоби кожна дитина в нашій країні мала свою сім’ю та усі соціальні фахівці зосереджують максимум зусиль задля цього. Найголовніше у діяльності профільних служб - вчасно та ефективно, в рамках чинного законодавства, захистити кожну дитину, яка сьогодні є на теренах області. Прикарпаття стало надійним тилом та опорою для переміщених дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А задля цього ми об’єднали зусилля обласних, районних служб у справах дітей, органів місцевого самоврядування, міжнародних донорів щоби подбати про дітей з інших областей нашої країни, де ведуться бойові дії, які втратили батьків чи потребують опіки, та прикарпатських дітей», – зазначила Людмила Сірко.

Програмна координаторка проєкту ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей» Марта Дідула розповіла про роботу регіональної команди щодо впрвадження проєкту ЮНІСЕФ «Турботливі родини для 1000 дітей», зауваживши, що завдяки підтримці місцевих органів влади, Мінсоцполітики, Координаційного центру та Нацсоцслужби ефективно реалізоватиметься проєкт на Івано-Франківщині, а спільними зусиллями допоможемо знайти люблячі сім’ї для кожної дитини.

Директор департаменту реалізації державної політики у сфері сім’ї Національної соціальної сервісної служби Віктор Зелений висловив свою підтримку проєкту та зазначив, що потрібно посилити співпрацю заради добробуту майбутнього нашої країни.

Важливо, що проєкт Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ» в Україні «Турботливі родини для тисячі дітей» впроваджується ГС «Українська мережа за права дитини» . Ця ініціатива реалізується у рамках програми ЮНІСЕФ з розбудови системи кращого догляду за дітьми в Україні «Родина для кожної дитини». Програма включає роботу щодо посилення превентивних заходів, аби запобігти потраплянню дітей в інституційні заклади, розширення можливостей альтернативних сімейних форм виховання та підтримки сімей, які перебувають у групі ризику.

Під час зустрічі напрацьовували пропозиції щодо роботи соціальних працівників та реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?.

Поділитися: