29 жовтня – День військового фінансиста

29.10.2023

29 жовтня військові фінансисти святкують своє професійне свято - День військового фінансиста Збройних Сил України.

Це свято започатковано 1999 року наказом міністра оборони України. Головна його мета - підвищення авторитету військовослужбовців, які несуть службу у фінансово-економічних органах, а також зміцнення престижу фінансової служби Збройних Сил України.

Дата була обрана не випадково: за 8 років до цього, 1991 року, цього дня було створено Фінансове управління головного оборонного відомства України.

Військові фінансисти – одна з головних ланок армійської системи, без якої, у сучасному світі не змогла би існувати жодна армія. Цивілізація сучасності передбачає існування певних фінансових умов, тож, без закупівлі пального, будь-яка суперсучасна техніка залишається марною купою заліза.

Починаючи від нарахування заробітних плат солдатам та офіцерському складу, та закінчуючи складними фінансовими процесами під час забезпечення секретних військових місій – вся ця важлива, складна, відповідальна та часто секретна робота, є фронтом, на якому тримають позиції військові фінансисти.

У цей день, бажаємо успіху та міцного здоров’я, всім тим, від кого залежить міць нашої армії, а значить – й безпека мирного життя України.

Разом до Перемоги!

Слава Україні!

Поділитися: