Чергове засідання оперативного штабу

23.10.2023

Сьогодні під керівництвом голови районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Любомира Глушкова відбулось чергове засідання оперативного штабу з координації дій із запровадження та здійснення правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.

Перед початком роботи присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Керівники силових структур доповіли щодо ситуації в районі, дотримання комендантської години, про стан мобілізації військовослужбовців.

Підготовка до зими та стабільне проходження опалювального сезону – одне з першочергових завдань влади всіх рівнів.

Одним із важливих питань, піднятих керівництвом адміністрації на засіданні штабу, є питання облаштування інженерно-технічної захищеності критичних елементів підприємств водо-каналізаційного господарства. Про готовність підприємств до роботи в надзвичайних ситуаціях та заходи, які вживаються для облаштування інженерно-технічної захищеності критичних елементів підприємств доповіли керівники КП «Коломияводоканал», КП «Водоканал» м. Снятин, КП «Отинійський комбінат комунальних підприємств» та директор Городенківького державного виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства.

Слід зазначити, що в районі функціонує 9 комунальних підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Послугами цих підприємств користуються майже 30,0 тис абонентів. Окрім того, послуги з водопостачання та водовідведення надає структурний підрозділ АТ «Укрзалізниця», який забезпечує водопостачання 1,0 тис абонентів.

За словами Любомира Глушкова, оскільки об'єкти критичної інфраструктури перебувають під постійною загрозою ворожих обстрілів, керівництво таких підприємств повинне мати чіткий порядок дій на випадок ударів та повинні спільно з органами місцевого самоврядування працювати над їхнім укріпленням та забезпеченням всім необхідним.

Ще одне із питань порядку денного - робота пунктів незламності. З настанням холодів в громадах району розгортаються пункти незламності. Ними можна скористатись у разі екстренної ситуації - відключення електроенергії чи теплопостачання на тривалий час чи у будь-яких інших критичних ситуаціях. Пункти незламності передбачають наявність генератора, обігріву, забезпечення всім необхідним для перебування людей певний час.

За словами відповідальних осіб райдержадміністрації, на теренах Коломийщини визначено 85 пунктів незламності.

Також під час засідання директори лісових господарств району доповіли про стан забезпечення бюджетних установ, комунальних підприємств та населення дровами.

Завершуючи засідання, начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков подякував головам громад, керівникам підприємств за тісну співпрацю у вирішенні складних першочергових завдань та наголосив, що попереду ще багато роботи, спрямованої на підтримку Збройних Сил України та вирішення інших нагальних потреб району.

Щодо вирішення проблемних питань, які обговорювалися на засідання оперативного штабу дані відповідні доручення.

Поділитися: