Питання налагодження міжнародного співробітництва обговорювали на семінарі, який відбувся в Івано-Франківську

03.10.2023

2 жовтня Івано-Франківську відбувся тематичний навчальний семінар «Організація і протокольний супровід іноземних делегацій та налагодження міжнародного співробітництва».

У заході взяли участь заступниця голови обласної військової адміністрації Людмила Сірко, фахівці структурних підрозділів обласної та районних військових адміністрацій.

Загалом з початку повномасштабної військової агресії російської федерації проти України в Івано-Франківській області налагоджено роботу із 118 донорами з числа міжнародних організацій. Це ті організації, установи та спільноти, які працюють із обласною військовою адміністрацією та місцевими територіальними громадами.

В рамках семінару учасники мали можливості перейняти досвід лекторів-практиків, обговорити робочі пріоритети у контексті співпраці із міжнародними партнерами.

Також йшлося про роботу Регіонального офісу міжнародного співробітництва в області. Цей консультативно-дорадчий орган при обласній військовій адміністрації працює задля ефективної координації міжнародного співробітництва в регіоні, систематизації роботи щодо регіональних потреб, супроводу міжнародних проєктів і заходів та надання необхідної гуманітарної допомоги усім, хто її потребує.

У заняття в рамках семінару взяли участь лекторка Дипломатичної академії України імені Генадія Удовенка при МЗС України, засновниця та сертифікована тренерка школи ділової етики та етикету Ольга Наконечна, яка розповіла про організацію, протокольний супровід візитів міжнародних делегацій. Український дипломат Надзвичайний і Повноважний Посланник другого класу, почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Віталій Максименко окреслив актуальні питання щодо розвитку міжнародного співробітництва та налагодження партнерських зв’язків.

Учасники семінару ознайомилися з актуальними питаннями складання програм візитів, організації переговорів, основами дипломатичної діяльності, співпраці із закордонними дипломатичними установами, аналітичної роботи та пріоритетами зовнішньої політики України.

Поділитися: