5 вересня – Міжнародний день благодійності

05.09.2023

Сьогодні в усьому світі відзначають Міжнародний день благодійності. Його встановили резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 2012 року «з метою заохочення діалогу між людьми, що належать до різних цивілізацій, культур і релігій, а також солідарності зі знедоленими». .Таким чином ООН наголошує на важливості благодійництва та волонтерської діяльності, а також привертає увагу до проблем людей, пов’язаних із гуманітарними кризами.

Благодійність єднає людей та сприяє створенню сталого суспільства. В Україні сфера благодійності регулюється законом «Про благодійну діяльність та благодійні організації», який визначає «загальні принципи благодійної діяльності, забезпечує правове регулювання відносин у суспільстві, спрямованих на розвиток благодійної діяльності, утвердження гуманізму і милосердя, забезпечує сприятливі умови для утворення і діяльності благодійних організацій».

Благодійники доповнюють діяльність державних структур у сфері охорони здоров’я, освіти, сприяють розвитку культури і науки.

Питання благодійності в Україні стало ще більш актуальним із початком російської агресії. Війна об’єднала український народ задля спільної мети – перемоги над окупантами і встановлення справедливого непорушного миру.

Українці активно підтримують Збройні Сили України, допомагають постраждалим від ворожих обстрілів, приймають у свої оселі вимушених переселенців, відбудовують зруйновані будинки…

Благодійність єднає людей і наближає нашу спільну перемогу над ворогом.

Пам’ятаймо, що благодійником може стати кожен із нас, підтримуючи суспільно важливі проєкти коштами або волонтерською допомогою.

Разом до перемоги!

Поділитися: