Імунізація диких тварин проти сказу

19.05.2023

Імунізація диких тварин проти сказу

Коломийське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області доводить до відома про те, що з 23 травня 2023 року розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Цьогоріч, враховуючи запроваджений в країні воєнний стан, весняна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну безпечну вакцину. Принади розкладають на узбіччі доріг сільськогосподарських угідь, у лісах, на перехрестях доріг, на території вирубок.

Загалом під обробку підлягає 435 км2 території Коломийського району, на якій буде використано 10 875 доз вакцини.

Приманка є безпечною для людей і тварин та не несе ніякої небезпеки, має вигляд невеликого брикету (розміром із сірникову коробку) з запахом м’ясопіскового борошна, а в середині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Звертаємось до жителів районну з проханням: в разі виявлення приманок, не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також, під час лісових прогулянок з дітьми, слідкуйте щоб вони не торкалися брикетів, - якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.

Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в області з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

Поділитися: