Робоча зустріч щодо організації роботи військово - лікарських комісій

09.05.2023

За дорученням начальника районної військової адміністрації Любомира Глушкова заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук провела робочу зустріч з представниками медицини щодо організації роботи військово - лікарських комісій, що функціонують при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки міст Коломиї, Снятина та Городенки. При зустрічі присутні обговорили зміни у фінансуванні військово - лікарських комісій, нові вимоги до організації їх роботи.

До слова, 18 квітня 2023 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №343, відповідно до якої, Національною службою здоров’я України буде здійснюватися оплата медичної послуги за пакетом «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки». НСЗУ за кошти державного бюджету оплачуватиме надані медичні послуги згідно з тарифами, визначеними в Порядку, на підставі звітів та інформації, яка має бути внесена до єдиної електронної системи охорони здоров’я.

Відповідно, за словами присутніх, нові правила та підходи вимагають покращення матеріально - технічної бази установ, при яких функціонують військово - лікарські комісії, а саме є потреба у комп’ютерній техніці, доступному інтернет - ресурсі, тощо.

Районна військова адміністрація у співпраці з територіальними громадами сприятиме у вирішенні проблемних питань, які виникають у роботі комісій, щоб кожна людина мала доступ до належного лікування, а надавачі послуг своєчасно отримували плату за свою роботу.

Вірте в Збройні Сили України! Україна Переможе !

Поділитися: