Спроможна мережа закладів охорони здоров'я області та зокрема району базується на спроможності кожного медичного закладу

24.04.2023

Сьогодні в райдержадміністрації відбулася робоча нарада за участі голови райдержадміністрації Любомира Глушкова, директора департаменту охорони здоров’я Івано - Франківської обласної державної адміністрації Ігоря Дмитерка, керівників медичних закладів району та їх засновників.

Основне питання порядку денного - формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Коломийського району, які б надавали якісні медичні послуги населенню району.

До слова, 28 лютого 2023 року Уряд затвердив Постанову Кабінету Міністрів України №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка дає старт інфраструктурному етапу медичної реформи, метою якого є забезпечити територіальну доступність до якісної медичної та реабілітаційної допомоги.

Постановою встановлюється механізм функціонування госпітального округу та госпітальних кластерів; встановлюються їх межі та механізм визначення надкластерних, кластерних, загальних та інших видів закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

«Як забезпечити фінансову стійкість лікарень, як спланувати їх розвиток, як враховувати потреби населення – завдання керівника закладу та кожного голови громади» - зазначив Любомир Глушков.

Також, на нараді обговорили питання фінансування медичних закладів в І кварталі 2023 року, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

За результатами зустрічі буде сформовано відповідні пропозиції та надано в департамент охорони здоров’я Івано - Франківської обласної державної адміністрації для прийняття відповідного управлінського рішення.

Поділитися: