Співпраця та взаємодія з громадами Коломийщини! Інформуємо щодо організації освітнього процесу в районі.

20.04.2023

Співпраця та взаємодія з громадами Коломийщини! Інформуємо щодо організації освітнього процесу в районі.

На сьогодні, всі заклади загальної середньої освіти територіальних громад Коломийщини працюють та забезпечують освітній процес за різними формами навчання.

В районі функціонує 124 самостійні заклади загальної середньої освіти, з них 123 надають освітні послуги в очному режимі, 1 заклад працює за змішаною формою навчання.

У ліцеях, гімназіях та початкових школах навчається 31,0 тис учнів, забезпечують освітній процес більше 4,0 тис педагогічних працівників.

Варто зазначити, що 2,6 тис учнів нашого району та майже 100 педагогічних працівників продовжують перебувати за кордоном.

В 104 закладах Коломийщини навчається 821 учень з числа внутрішньо переміщених осіб, з них найбільше учнів здобувають освіту в Коломийських (398) та Городенківських (83) освітніх закладах.

Для забезпечення інклюзивного навчання сформовано 272 класи, в яких 311 учнів здобувають інклюзивну освіту. Крім того, в районі працює 5 інклюзивно - ресурсних центрів, які надають безперервний супровід та постійну психологічну підтримку батькам і дітям з особливими потребами.

Освіта важлива завжди!

Дякуємо нашим захисникам за можливість навчати та навчатися!

Поділитися: