Тарас Шевченко — вірний син України

03.03.2023

У перші дні весни українці традиційно вшановують славетного Кобзаря. Він любив свою Батьківщину, мріяв про її свободу та незалежність. Любов і віра у світле майбуття українського народу допомагали Шевченкові вистояти, перенести злидні й поневіряння.

Минуло багато часу, але поезії великого Кобзаря й зараз дивують, зачаровують сучасників, вчать відданості країні й безмірної синівської любові до України.

А ще, Тарас Шевченко – світовий рекордсмен за кількістю встановлених пам’ятників. Пам'ятники Шевченку можна знайти на всіх п'ятьох заселених континентах: від Австралії до Латинської Америки. В Україні вони встановлені в кожному обласному центрі, а найбільше їх — на Прикарпатті.

Завдяки спільній роботі працівників Коломийської районної державної адміністрації та територіальних громад зафіксовано, що у районі встановлено 68 пам’ятників Тарасу Шевченку, з них найбільше в Снятинській міській територіальній громаді –24, в Городенківській міській територіальній громаді – 14, в Заболотівській селищній територіальній громаді – 10 в Коломийській міській територіальній громаді – 6.

В Отинійській селищній територіальні громаді споруджено 4 пам’ятники, 3 – в Печеніжинській селищній територіальній громаді, 3 – в Нижньовербізькій сільській територіальній громаді, 2 – в Чернелицькій селищній територіальній громаді та по 1 скульптурі в Коршівській та Підгайчиківській сільських територіальних громадах.

Наймолодший пам’ятник Кобзареві височіє на площі Свободи в центрі Отинії, споруджений в 2015 році.

Громади дбають про збереження скульптур, традиційно у ці дні в громадах проходять різні заходи.

Віримо в Україну! Віримо у Збройні Сили України!

Дякуємо за збереження культурно – історичних цінностей!

Разом до Перемоги!

Добірка найцікавіших фотографій:

Поділитися: