Оперативна інформація щодо захворюваності населення на території Коломийського району

28.02.2023

Оперативна інформація щодо захворюваності населення на території Коломийського району

За інформацією Коломийського районного відділу «Державна установа «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» упродовж минулого тижня на Коломийщині медики зафіксували 58 нових випадків COVID-19, із 424 на Прикарпатті. Спостерігається ріст захворюваності в районі у 2,5 рази.

Найбільша кількість випадків захворювання було зафіксовано у Коломийській – 19, Снятинській – 18, Городенківській – 9 міських територіальних громадах. Одужання від COVID-19 за тиждень медики підтвердили 27 мешканцям району.

Від початку пандемії COVID-19 зафіксували у 37316 мешканців краю. Упродовж тижня летальних випадків з діагнозом COVID-19 не зафіксовано. Від початку пандемії в районі від недуги померло 780 жителів. На сьогоднішній день госпіталізовано до лікарень з діагнозом COVID-19 більше 20 осіб.

Захворювання COVID-19 може мати різний перебіг. Медики нагадують, що найнадійніший захист від тяжкого перебігу COVID-19 — вакцинація. Щеплення можна отримати у сімейних амбулаторіях, що функціонують в центрах первинної медико-санітарної допомоги та пунктах щеплення. Наразі в районі наявні дві вакцини проти COVID-19. Це CoronaVac і Pfizer.

Будьте здорові! Бережіть себе!

Поділитися: