Завдяки коштам обласного бюджету та старанням німецьких благодійників амбулаторія в Матеївецькій громаді отримала сучасне діагностичне обладнання

27.01.2023

Амбулаторія в селі Перерив Матеївецького центру первинної медико-санітарної допомоги поповнилася апаратом УЗД Phillips IE 33 та автоматичним гематологічним аналізатором Mindray BC-20s. Про це повідомляють у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.

Завдяки обладнанню, стверджують у профільному департаменті ОДА, лікарі закладу зможуть більш точно, оперативно та ефективно проводити діагностику та визначати діагноз. Адже маючи аналізатор, який, до слова, закуплено за кошти з обласного бюджету (вартість 200 тис. грн) фахівці зможуть проводити в амбулаторії загальний аналіз крові. Значно покращить якість медичних послуг, зокрема діагностику, й наявність УЗД-апарату. Він оснащений конвексним та секторним ультразвуковими датчиками, завдяки яким можна високоточно обстежити органи черевної порожнини, органів малого тазу, а також серцево-судинної системи.

Варто зазначити, що апарат ультразвукової діагностики амбулаторія отримала як гуманітарну допомогу від німецьких партнерів, а саме благодійного фонду «Humanitare Hilfe Ukraine. e. V», президентом якого є Мирослав Чемерис, та завдячуючи керівництву громади.

Це не єдина допомога, яку надав цей фонд, адже за їхнього сприяння амбулаторія села Перерив отримала й автомобіль швидкої допомоги. А це, своєю чергою, покращить доступність медичних послуг для маломобільних груп населення та забезпечить вчасне транспортування хворих у заклади вторинного рівня.

З нагоди отримання нового обладнання амбулаторію села Перерив відвідав директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко. А щоб доповнити оновлення, передав для потреб амбулаторії новий принтер.

«В умовах воєнного стану навантаження на мережу закладів охорони здоров’я Прикарпаття, у тому числі первинної ланки, значно збільшилося. Тому дуже відрадно, що амбулаторії підсилюють свою матеріально-технічну базу, позаяк якісна діагностика – це запорука своєчасного та точного виявлення багатьох захворювань, а отже, й успішного лікування, – зазначив керівник ДОЗ ОДА. – Ми щиро вдячні благодійникам та керівництву громади, що у такий важкий час допомагають розвивати систему охорони здоров’я і забезпечувати якісні медичні послуги на Прикарпатті».

Поділитися: