Відбулась презентація Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

13.01.2023

В Івано - Франківській обласній державній адміністрації відбулась презентація Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. З вітальним словом перед учасниками заходу виступила заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмили Сірко.

В онлайн режимі учасниками заходу від Коломийського району були заступник голови райдержадміністрації Ганна Кравчук, керівники структурних підрозділів Коломийської районної військової адміністрації та представники громад району.

Присутні заслухали доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, обговорили питання співпраці щодо соціалізації внутрішньо переміщених осіб. Ця Спеціальна доповідь присвячена ситуації з дотриманням прав цивільних осіб – ВПО, громадян, які проживають на ТОТ і в районах проведення бойових дій, і громадян, які виїхали за межі території України.

Слід зазначити, що Коломийщина за час воєнних дій стала прихистком для 36737 внутрішньо переміщених осіб. За станом на сьогодні на території Коломийського району, за оперативною інформацією, проживає 11315 внутрішньо переміщені осіб. За весь цей період в районі спільно з територіальними громадами проводиться комплексна робота із надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з питань поселення, соціального захисту, зайнятості, гуманітарного забезпечення, інтеграції у суспільство.

Для цього організували спеціальну гарячу лінію, завдяки якій райдержадміністрація на постійному зв'язку з усіма нашими гостями. Щоденно моніториться і оновлюється інформація із розміщення внутрішньо переміщених осіб на території району, вивчається потреба у наданні гуманітарної допомоги, координується робота із громадськими організаціями та представниками міжнародних донорів. Ми намагаємося зробити все, щоб внутрішньо переміщені особи почувалися комфортно.

Поділитися: