Громади Коломийщини активно долучаються до допомоги внутрішньо переміщеним особам

05.01.2023

Громади Коломийщини активно долучаються до допомоги внутрішньо переміщеним особам

Поїздка до Маєтку Святого Миколая - це ще одна спроба урізноманітнити дозвілля дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб, а також спосіб розповісти про традиції нашого краю.

Діти та дорослі з числа внутрішньо переміщених осіб, що проживають в селах Матеївецької територіальної громади відвідали Маєток Святого Миколая, що розташований в селі Пістинь на Косівщині. У Маєтку Святого Миколая є кімната-музей новорічно-різдвяної іграшки, святкові листівки, різнобарвні ліхтарики та багато ялинкових іграшок прикрашають кімнату. Тут є також кімната-музей природи, яка розповідає про тварин та рослини Карпат. У кімнаті відпочинку можна зручно розміститися на різьблених дерев’яних лавах, визирнути у віконце і ще раз полюбуватись природою цього прекрасного місця. Тож, малеча отримала неабиякі враження від відвідування Косівщини та звичайно солодкі подарунки від Святого Миколая.

Слід зазначити, що в районі на сьогоднішній день, знайшли прихисток 11649 осіб, зокрема в Матеївецькій сільській територіальній громаді - 176 осіб. Із загальної кількості проживаючих, третина дитяче населення, яке потребує захисту, опіки та допомоги.

Дбаємо про кожного. Дякуємо всім небайдужим за допомогу та підтримку.

Поділитися: