Відбулось засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району

26.12.2022

Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання.

Сьогодні, в останнє засідання оперативного штабу 2022 року, начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков запросив командира батальйону територіальної оборони полковника Віктора Гуша, щоб голови громад могли безпосередньо поспілкуватись та мати розуміння нагальних потреб батальйону.

Віктор Гуш подякував за постійну посильну допомогу головам громад і всім, хто долучається, за зимову форму та банно-пральний комплекс, який дуже в нагоді військовим. Також полковник зазначив, що наразі батальйон забезпечений продуктами харчування та буржуйками, проте оскільки військові щодня виконуть бойові задачі на передовій, то є постійна потреба в техніці, зокрема в вантажних тентованих автомобілях високої прохідності, та дронах, які допомагають виконувати поставлені задачі без втрат особового складу. В легкових і напівлегкових авто наразі потреби немає.

Окрему вдячність Віктор Гуш висловив начальнику Коломийської районної військової адміністрації Любомиру Глушкову та нагородив медаллю "ЗА ГІДНІСТЬ І ПАТРІОТИЗМ".

Наші військові не лишились без подарунка напередодні Нового року - голова Коломийської районної ради Іван Угрин від районної ради передав на потреби батальйону 1000 л пального.

Також Любомир Глушков анонсував нову акцію, яка буде започаткована найближчим часом - забезпечення дронами військових, і райдержадміністрація першою долучиться до придбання такого дрону. До речі, флешмоб з забезпечення військовослужбовців транспортними засобами, що проходить на Коломийщині з червня 2022 року, дав хороші результати - в рамках флешмобу було придбано до 100 автомобілів різних типів. Флешмоб буде продовжено і в 2023 році.

Гарні новини і на енергетичному фронті, про що доповів директор Коломийської філії АТ "Прикарпаттяобленерго" Анатолій Косован. По ситуації станом на зараз, нічні ліміти не застосовуються, оскільки в цьому немає потреби, а вдень графіки відключень зроблені таким чином, щоб дотримуватись режиму 4*4.

Також на засіданні обговорили ситуацію в районі, дотримання комендантської години, питання мобілізації військовослужбовців та техніки на підтримку Збройних Сил України.

Окремим питанням було забезпечення функціонування "Пунктів Незламності" на території Коломийського району. Оскільки ситуація в енергосистемі наразі стабілізується, Любомир Глушков дав доручення головам територіальних громад на комісіях ТЕБ та НС розглянути функціонування "Пунктів Незламності" та режим їх роботи.

Також Любомир Глушков підвів підсумки року, подякував головам громад та керівникам установ за співпрацю та відповідальність, та побажав гарних свят.

Поділитися: