05.12.2018 Публічне представлення проекту районного бюджету на 2019 рік

5 грудня 2018 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось публічне представлення проекту районного бюджету на 2019 рік, за участю заступника голови райдержадміністрації Любові Михайлишин, начальника фінансового управління райдержадміністрації Ганни Кравчук, членів робочої групи з розгляду проекту та формування районного бюджету на 2019 рік, начальників та головних бухгалтерів бюджетних установ, які фінансуються з районного бюджету, членів комісії районної ради з питань бюджету та фінансів, податків та інвестицій, голів профспілок бюджетних установ, представників громадських організацій, засобів масової інформації.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Кравчук ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві, що впливають на формування показників районного бюджету та міжбюджетних трансфертів. За її словами, фінансовий ресурс районного бюджету на 2019 рік сформовано з урахуванням вимог Податкового та Бюджетного кодексів України, положень програми діяльності Кабінету Міністрів України, положень Основних напрямків бюджетної політики на 2019 - 2021 роки, схвалених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 року №315–р та інших законодавчих і нормативних актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

В 2018 році відбулися суттєві зміни, як в дохідній так і видатковій частині районного бюджету. Шепарівцівська, Іванівецька, Товмачицька, Воскресинцівська сільські ради приєдналися до м. Коломиї та утворено Коршівську об’єднану територіальну громаду. Відповідно до прийнятого Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» зазначена громада перейшла на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

З метою збалансування бюджету, виходячи з обмежених можливостей ресурсної частини районного бюджету, видаткова частина проекту бюджету спрямована на вкрай необхідні потреби, враховуючи режим жорсткої економії, ефективного та раціонального використання коштів.

Приформуванні видаткової частини районного бюджету, спрямованої на утримання бюджетної сфери у 2019 році, враховані обсяги міжбюджетних трансфертів (освітньої та медичної субвенцій, додаткової дотації), визначені у законі «Про Державний бюджет України на 2019 рік», проекті рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік» та власні ресурси районного бюджету.

Обсяг освітньої субвенції спрямовується виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів, інклюзивно - ресурсного центру.

Обсяг медичної субвенції спрямовується на утримання установ, що надають послуги на вторинному рівні, крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносії.

Обсяг дотації спрямовується на утримання загальноосвітніх шкіл, включаючи оплату праці обслуговуючого персоналу та на оплату енергоносіїв медичних установ, що надають послуги на вторинному рівні.

З урахуванням вищезазначеного, загальний обсяг видатків та кредитування по головних розпорядниках коштів районного бюджету в проекті бюджету на 2019 рік складає 640495600 гривень.

Поділитися: