28.09.2018 Навчання працівників фінансових органів програмно-цільовому методу

news-image

Починаючи з 2019 року для впровадження програмно-цільового бюджетування на рівні місцевих бюджетів, які не мають взаємовідносин з державним бюджетом, Міністерством фінансів України за підтримки Проекту «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» в департаменті фінансів облдержадміністрації 26 вересня поточного року проводилось навчання працівників фінансових органів за участю експерта цього проекту Галини Маркович.

У навчанні взяли участь: начальник фінансового управління Коломийської райдержадміністрації Ганна Кравчук та начальник відділу доходів і фінансів галузей виробничої сфери та розрахунків за енергоносії фінансового управління Коломийської райдержадміністрації Марія Тепчук.

Програмно-цільовий метод є дієвим інструментом, який забезпечує планування та виконання бюджету на середньострокову перспективу, орієнтований на досягнення мети відповідно до встановлених пріоритетів.

На сьогодні ПЦМ застосовується на рівні державного та місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України. Це певною мірою дозволяє відстежити ефективність і результативність витрачання бюджетних коштів шляхом використання інформації щодо результативних показників та іншої інформації, яка міститься у бюджетних запитах, паспортах бюджетних програм, звітах про виконання паспортів бюджетних програм.

Програмно-цільовий метод ґрунтується на раціональному управлінні, спрямованому на вирішення соціально-економічних проблем. Метод передбачає визначення мети, якої необхідно досягти в результаті використання бюджетних коштів і забезпечує інформацією про якість надання послуг та отриманий соціальний ефект.

Поділитися: