12.10.2017 Розпочав роботу он-лайн курс на тему Застосування програмно-цільового методу

Стартувала реєстрація на он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів», яка триватиме до 12 жовтня.

Навчання є безкоштовними.

Курс акцентує увагу на подолані розповсюджених труднощів при застосуванні зазначеного методу. Зокрема він навчить правильно використовувати законодавство України у цій сфері, управляти фінансами, складати паспорти бюджетних програм. Учні вправлятимуться в оцінці ефективності кошторисів та вмінні влучно прогнозувати.

Безперечною перевагою є те, що навчання складені на основі аналізу свіжих потреб та проблем з якими безпосередньо зіштовхнулись місцеві представництва та райдержадміністрації при впроваджені програмно-цільового методу. Також, серед переваг, виділяється інтерактивна форма спілкування, коли тренери в онлайн режимі зможуть дати відповіді учасникам курсу, а ті, у свою чергу, спілкуватися між собою.

Цільова аудиторія – заступники керівників та фахівці структурних підрозділів фінансового та економічного спрямування сільських, селищних, міських та районних рад, а також райдержадмінстрацій. З поміж іншого, навчання націлені для керівництва тих рад базового рівня, що мають перейти на прямі відносини з державним бюджетом чи які планують застосовувати програмно-цільовий метод.

Як зазначають експерти, такий метод бюджетування не новий для України. Проте, на рівні місцевого самоврядування була відсутня широка практики його застосування, так як сьогодні. Якщо навчитись працювати з цим інструментом, то фінансова ефективність громад значно зросте, через прагматичність видатків і вмінні правильно оцінювати та прогнозувати.

Курс розроблений провідними фахівцями у галузі фінансів та бюджетів.

Навчання впроваджуються Українською асоціацією районних та обласних рад за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проходить на платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, що є структурною частиною Асоціації.

Зареєструватись на курс можна натиснувши СЮДИ

Поділитися: