Традиційний турнір з волейболу пам’яті воїна-афганця Володимира Палагіцького

22.02.2012
Традиційний турнір з волейболу пам’яті воїна-афганця Володимира Палагіцького

У Гвіздецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся традиційний турнір з волейболу пам’яті воїна-афганця Володимира Палагіцького, який загинув в Афганістані, виконуючи свій громадянський обов’язок.

Метою турніру було виявлення кращих гравців Коломийщини та популяризація волейболу серед учнівських колективів.

Голова райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич виступив з вступною промовою та наголосив на популяризації спорту серед молоді, а також нагадав про війну, яка забрала життя багатьох молодих юнаків, які боролись за благополуччя іншої держави.

Володимир Палагіцький (1965-1984) рядовий, кулеметник, народився у Гвіздці. В республіці Афганістан служив з листопада 1984 року. В складі групи 30 грудня 1984 року виконував бойове завдання. Виніс з-під обстрілу трьох важко поранених товаришів, однак в перестрілці був смертельно поранений в голову. За мужність та відвагу нагороджений орденом Червоної зірки (посмертно).

У турнірі взяли участь команди: м. Снятин, м. Коломия, с.Росохач Городенківського району, с. Балинці Снятинського району та 3 команди з Гвіздця: Гвіздець-ветерани, Гвіздець-випускники, Гвіздець-учні.

Відділ молоді та спорту, відділ освіти райдержадміністрації за сприяння голови Коломийської райдержадміністрації Михайла Михайловича Негрича вручив нагороди переможцям:

1-ше місце зайняла команда м. Снятин, яку нагородили перехідним кубком, грамотою, медалями, а також волейбольним м’ячем.

2-ге місце зайняли Гвіздецькі випускники, яким вручили грамоти та волейбольний м’яч.

Поділитися: