Агропромисловий комплекс матиме підтримку

29.02.2012

До редакції газети «Вільний голос» неодноразово надходили запитання від наших читачів про те, чи передбачено в бюджеті кошти для фінансової підтримки в агропромисловому комплексі. За коментарем з приводу цього ми звернулися до начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петра Гайдейчука.

— Це дійсно так, — розповідає Петро Петрович, — уже цьогоріч агропромисловий комплекс отримає фінансову підтримку з Державного бюджету. Про це йшлося на засіданні уряду 13 лютого, під час якого розглянуто та затверджено порядок використання коштів, передбачених у Держбюджеті для фінансової підтримки заходів у агропромисловому комплексі. За рахунок цих коштів буде можливість збільшити обсяг виробництва с.-г. продукції, підвищити продуктивність у сільськогосподарській галузі, сприяти розвитку аграрного ринку та забезпечити продовольчу безпеку.

Бюджетні кошти будуть, зокрема, спрямовані на: розвиток тваринництва; створення і забезпечення резервного запасу сортового та гібридного насіння; селекцію у рослинництві; часткову компенсацію вартості складної с.-г. техніки вітчизняного виробництва; відтворення та підвищення родючості ґрунтів; фінансування заходів з охорони і захисту, раціонального використання лісів, наданих у постійне користування агропромисловим підприємствам; здійснення фінансової підтримки суб`єктів господарювання агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів та компенсації лізингових платежів; фінансову підтримку для створення оптових ринків сільгосппродукції; підтримку сільськогосподарських кооперативів; часткове відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів; часткове відшкодування вартості будівництва нових тепличних комплексів; виконання програми селекції у тваринництві та птахівництві на підприємствах агропромислового комплексу.

Редакція газети «Вільний голос»

Поділитися: