Обираємо професію за допомогою служби зайнятості

29.02.2012
Обираємо професію за допомогою служби зайнятості

Старших школярів завжди хвилює проблема вибору, і вони ведуть з цього приводу розмови з однолітками і з навколишніми дорослими. Свідоме ставлення до вибору професії - це, насамперед, наявність необхідних знань. До таких, у першу чергу, слід віднести системні знання про різні сфери людської діяльності, види і типи професій, їх зміст. Пошук кращих напрямків профконсультаційної роботи з учнівською молоддю в Коломийському МРЦЗ втілився у презентацію професій Коломийського індустріально-педагогічного технікуму, яка зібрала учнів не тільки Коломийщини, але й сусідньої Косівщини. «Вибір професії - це справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від вас. Бо лише трудом дорослішають душі, й лише на світі сущі ми» , - з такими словами звернувся до учасників заходу директор центру зайнятості Мирослав Мацьків.

По-батьківськи тепло запросив на навчання школярів директор індустріально-педагогічного технікуму Василь Заник, який особисто розповів про історію створення начального закладу та професії, яких навчають тут, а це:столяр будівельний,паркетник,штукатур, лицювальник-плиточник, маляр, кухар, кондитер, продавець продовольчих та непродовольчих товарів. У технікумі можна здобути професійне навчання за профілем підготовки промислове, громадське та сільськогосподарське будівництво; експлуатація та ремонт місцевого автомобільного транспорту. Технікум розміщений на території,в яку входить:фізкультурний комплекс з спортивною залою та спортивним майданчиком,типовий гуртожиток, їдальня, бібліотека з читальним залом, у навчальному корпусі знаходиться 24 групові навчальні кабінети, 4 лабораторії та 9 майстерень,обладнаних для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник» за сучасними технологіями. Одним із основних завдань педагогічного колективу є створення відповідних умов для творчого удосконалення особистості учня. За роки існування індустріально-педагогічний технікум підготував понад тисячу кваліфікованих фахівців, які з успіхом працюють на підприємствах та установах на всій території України. Своєрідним трампліном для розкриття творчого потенціалу учнів цього технікуму є гуртки художньої та технічної творчості, студії. Керують їх роботою досвідчені майстри своєї справи, які багато уваги приділяють індивідуальній роботі з учнями, що сприяє розкриттю їх творчих здібностей, збагачує духовний світ молоді, розвиває їх особистість.

Нестандартно підійшли представники технікуму й спеціалісти центру зайнятості й до сьогоднішньої презентації професій цього навчального закладу: організовано перевезення учнів з сіл Молодятин, Ковалівка, Мишин, смт.Печеніжин; задіяли й мультимедійну техніку, й виставки робіт, екскурсії по майстернях, й індивідуальні консультації з учнями та вчителями…словом, все, щоб, учасники змогли відчути себе «бажаними» учнями-абітурієнтами. Адже ,Коломийський індустріально-педагогічний технікум це інноваційні форми і методи навчання; висококваліфіковані педагогічні працівники; шанс отримати вищу освіту; ліцензовані та акредитовані професії; обладнані лабораторії і кабінети; організоване і змістовне дозвілля й мінімальний ризик безробіття в майбутньому.

Поділитися: