Обласний огляд художньої самодіяльності

07.05.2012
Обласний огляд художньої самодіяльності

29 квітня 2012 року о 1000 в МПК «Народний дім» відбувся обласний огляд художньої самодіяльності, в якому взяли участь представники з міста Коломиї, Коломийського, Косівського, Снятинського, Городенківського та Верховинського районів.

Заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак привітала учасників та гостей Коломийщини, побажала всім творчого натхнення, успіхів, перемог та нових творчих злетів. Також відмітила, що вже кілька років поспіль Коломийщина є кращою, і це стимулює до творчості і вчителів, і самих дітей. Зокрема, народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Прикарпаття” з села Велика Кам'янка Коломийського району, що працює під керівництвом заслуженого працівника культури України Ганни Огородничук, який здобуває перемоги на Всеукраїнських конкурсах та фестивалях та народний аматорський ансамбль «Сопілкарі» Ліснохлібичинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Вони - неодноразові переможці гуцульських фестивалів, Лауреати Всеукраїнського огляду аматорської творчості. І де б вони не побували - їх зустрічають і проводжають гучними оплесками.

Значну роль у вихованні учнів займає естетичне виховання на кращих традиціях українського народного мистецтва, яке ефективно використовується нашими школами та позашкільними закладами.

З цією метою щорічно проводяться огляди художньої самодіяльності, виставки творів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. У оглядах художньої самодіяльності беруть участь не тільки учнівські, але і учительські колективи. Коломийський район постійно займає призові місця у області.

Необхідно відзначити високий рівень підготовки художніх номерів у переважній більшості шкіл, про що засвідчив цьогорічний підсумковий концерт «Барви весни», який відбувся 19 квітня на базі П’ядицького Будинку культури. За підсумками районного огляду кращими були визначені Корницька, Отинійська, Ліснохлібичинська загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, Малоключівська, Голосківська, Слобідська, Джурківська, Марківська загальноосвітні школи І-ІІ ступенів.

Серед кращих колективів району можна відзначити хори Корницької, Сопівської, Отинійської, Ковалівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, Малоключівської, Малокам’янської, Ліснослобідської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів, танцювальні колективи Великокам’янської, П’ядицької , Воронської загальноосвітніх І-ІІІ ступенів, ансамблі пісні і танцю Нижньовербізької, Мишинської, Марківської шкіл.

Поділитися: