Коломийщина відзначила Міжнародний день захисту дітей

05.06.2012
Коломийщина відзначила Міжнародний день захисту дітей

1 червня 2012 року у Будинку культури села Турка відбулось районне дитяче свято «Хай сонцю і квітам посміхаються діти».

З вітальними словами виступила заступник голови райдержадміністрації Л.Михайлишин та зазначила, що влада району завжди приділяє особливу увагу дітям, про що свідчать щорічні відкриття дитячих садочків, реконструкції шкіл, щорічно діти-сироти, опікуни отримують подарунки до Різдвяних і Великодніх свят, свята Миколая, організовуються туристично-екскурсійні поїздки для дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Також в Коломийському районі функціонує “Районна цільова Програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року».

Соціально - незахищені діти отримали подарунки до Дня захисту дітей.

В концертній програмі взяли участь: зразковий хореографічний колектив «Пролісок» БК с.П’ядики; дитячий хореографічний колектив «Дзвіночок » НД с. Н. Вербіж; зразковий фольклорний колектив «Мишинські перлинки» НД с. Мишин; Лука Суслов с. Нижній Вербіж; Уляна Струк м. Коломия; Вікторія Палійчук смт. Гвіздець; Софійка Олексюк смт. Гвіздець; Ліліана Григорак с. Замулинці; Вероніка Мартинюк с. Рунгури; Христина Яцини с. Турка.

Також дітям влаштували святковий обід та екскурсію до лісу.

Цього ж дня о 1200 у Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі імені Івана Озаркевича під патронатом депутата обласної ради, голови Коломийської райдержадміністрації Михайла Михайловича Негрича відбулась вистава для дітей «По щучому велінню».

Поділитися: