Свято в шкільному таборі "Наше місто"

08.06.2012
Свято в шкільному таборі "Наше місто"

8 червня 2012 року в районному оздоровчому таборі лідерів учнівського самоврядування «Наше місто» при Турківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулося святкування дня міста «Dream City», створеного учасниками табору в рамках інтегруючої програми громадянського виховання «Наше місто».

Програму допомагала реалізувати волонтер Корпусу Миру США в Україні місіс Mередіт Меле. На свято були запрошені представники відділу освіти райдержадміністрації, місцевої влади, члени турківської громади, батьки учасників табору,учні школи.

В рамках програми учасники свята створили своє місто з назвою, мерією, структурою(банк,органи влади, ЗМІ та інше). Запровадивши власну грошову одиницю, «підприємці» (перукарі, кондитери, продавці, працівники фітнес-клубу та ін.) надавали за відповідну плату послуги присутнім на святі «клієнтам», набуваючи таким чином досвіду свідомого вибору професії та початкових знань організації бізнесу.

На завершення свята місіс Меле, незважаючи на надто короткий період перебування в школі, українською мовою висловила захоплення формою громадянського виховання дітей та пообіцяла в майбутньому більш дієво,з залученням своїх колег,допомагати школі в цьому напрямку.

Святкування дня міста завершилось концертною програмою, організованою учасниками табору.

Поділитися: