Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

08.08.2012
Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

1 серпня 2012 року в залі засідань Коломийської райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови райдержадміністрації, заступника голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Я.В.Мочернюка.

Комісія розглянула питання про заходи щодо попередження і ліквідації пожеж у природних екосистемах району.

Доповідали: А.Мочерняк - в.о. начальника Коломийського РВ Територіального управління МНС Украйни в області, І.Равлюк - директор ДП «Коломийський лісгосп», Р.Павлюк - директор Коломийського агролісгоспу.

Заслухавши доповіді з цього питання та на виконання відповідного рішення колегії обласної державної адміністрації від 01.08.2012 року, комісія вирішила :

1. Сільським, селищним головам, директору ДП «Коломийський лісгосп» І.Равлюку, директору Коломийського агролісгоспу Р.Павлюку до 10.08.2012 року проаналізувати стан протипожежного захисту природних екосистем району та вжити додаткових заходів щодо організації протидії пожежам, мінімізації негативних наслідків від них.

2. Сільським, селищним головам, ДП «Коломийський лісгосп» І.Равлюку, , в.о. начальника Коломийського МВ УМВС в області О.Білейчуку, начальнику Коломийського РВ Управління Держтехногенбезпеки в області Р.Федунику період підвищеної пожежної небезпеки вжити заходів щодо максимального обмеження доступу населення та в’їзду автомобільного транспорту на територію лісових масивів.

3. ДП «Коломийський лісгосп» (І.Равлюк), Коломийському агролісгоспу (Р.Павлюк), в.о. начальника Коломийського МВ УМВС в області О.Білейчуку, начальнику Коломийського РВ Управління Держтехногенбезпеки в області Р.Федунику продовжити рейдові перевірки щодо дотримання вимог пожежної безпеки в лісових масивах, сільгоспугіддях та обєктах зберігання і переробки врожаю.

4. Коломийському РВ Управління Держтехногенбезпеки в області (Р.Федуник), службі цивільного захисту у м.Коломия та Коломийському районі Територіального управління МНС в області (А. Мочерняк) через засоби масової інформації активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо введення тимчасових обмежень на відвідування лісових масивів, обов’язкового дотримання протипожежних правил під час перебування в рекреаційних зонах, а також при проведенні польових робіт.

5. Сільським, селищним головам, ДП «Коломийський лісгосп» (І.Равлюк), Коломийському агролісгоспу (Р.Павлюк):

5.1. Забезпечити неухильне виконання завдань, визначених розпорядженням райдержадміністрації від 23.02.12 року № 114 «Про посилення пожежної безпеки в районі»;

5.2. Створити та підтримувати в належній кількості резерв пально-мастильних матеріалів для гасіння пожеж;

5.3. Для ефективного забору води пожежною технікою з рісок з малим дебетом води влаштувати в лісових масивах прируслові протипожежні водойми та під’їзди до них .

5.4. Провести додаткові тренування сил, визначених мобілізаційно-оперативними планами ліквідації лісових пожеж для захисту населених пунктів.

5.5. У рекреаційних зонах та місцях відпочинку громадян встановити наочну агітацію на протипожежну тематику.

5.6. Забезпечити проведення догляду за мінералізованими смугами та очищення від захаращень ділянок лісових масивів, що прилягають до населених пунктів.

6. Начальнику Коломийського УТМР (В.Урбанович) провести інструктаж з мисливцями щодо дотримання протипожежних правил.

7. Директору філії „Прикарпаттяобленерго” „Коломийський районний РЕМ (А. Косован), директору філії „Прикарпаттяобленерго” „Коломийський міський РЕМ (Б. Гейтота), начальнику Коломийського УЕГГ (І.Ковальський) забезпечити очищення лісових масивів від захаращень вздовж просік під повітряними лініями електропередач та газопроводами.

8. Керівникам агроформувань району:

- поновити склад добровільних пожежних дружин, закріпити за ними найбільш небезпечні об’єкти в період надвисоких температур;

- в період надвисоких температур ввести цілодобове чергування в нічний час доби;

- провести позачергові інструктажі та навчання відповідно до пожежно-технічного мінімуму з працівниками агроформуваннь;

- обладнати відповідні місця для куріння;

- розчистити та привести в порядок під’їзні шляхи до пожежних водойм та гідрантів;

- заборонити випалювання сухої рослинності;

- навести меліоративні смуги на полях, що прилягають до лісових масивів.

9.Сільським, селищним головам на території яких розташовані поклади торфу, керівнику ТОВ «Агро захід України» (Юркевич П.М.) здійснювати обстеження торфовищ на предмет недопущення загорань.

10. Контроль за виконанням даного рішення комісії покласти на заступника голови райдержадміністрації, заступника голови районної комісії з питань ТЕБ та НС Я.Мочернюка.

Поділитися: