На Коломийщині відкрито центр соціальної реабілітації для дітей та капітально відремонтовано дитяче відділення Отинійської районної лікрні №1

24.09.2012
На Коломийщині відкрито центр соціальної реабілітації для дітей та капітально відремонтовано дитяче відділення Отинійської районної лікрні №1

14 вересня 2012 року в селищі Отинія відбулося відкриття Коломийського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, дитячого відділення Отинійської районної лікарні №1.

Свято відвідали голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослав Лаган, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, голова міської ради Ігор Слюзар, екс-голова Коломийської районної ради багатьох скликань Василь Жибак, голови райдержадміністрацій області, депутати районної, міської ради та преосвященне духовенство.

Всіх зі святом привітав голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

«Це для маленьких дітей, для тих, які потребують особливої уваги, підтримки, допомоги, - підкреслив Михайло Вишиванюк. – Такі центри, як в Отинії чи Яблунові, ми і далі будемо відкривати для того, щоб дати можливість дітям у майбутньому стати повноцінними громадянами нашого суспільства, незважаючи на те, що на сьогоднішній день вони мають деякі вади», вручив подарунок для Коломийського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та грамоти голови облдержадміністрації за активну участь у проведенні капітального ремонту центру, надану допомогу у художньому оформленні центру та з нагоди відкриття комунальної установи Коломийської районної ради «Коломийський районний центр соціальної реабілітації дітей».

Привітав присутніх з відкриттям Коломийського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, дитячого відділення Отинійської районної лікарні №1 голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, який відзначив, що наш обов’язок – дбати про майбутнє підростаючого покоління, адже діти мають відчувати постійну турботу, піклування та впевненість у майбутньому, подякував всім хто приймав активну участь у будівництві центру, а саме родині Вольфганга та Тамари Шуман із Німеччини, благодійному фонду Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії та іншим, та подарував центу ікону роботи художниці Анни Ласійчук, як оберіг, щоб Божа ласка ніколи не обминала цю споруду, працівників та відвідувачів центру, а особливо дітей і вручив грамоти голови райдержадміністації за участь в оформленні інтер’єру центру та з нагоди відкриття комунальної установи Коломийської районної ради «Коломийський районний центр соціальної реабілітації дітей». Подякували за допомогу у створенні та відкритті центру директор центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Наталія Дудар та Отинійський селищний голова Володимир Кінащук.

Стрічку перетинали голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк голова райдержадміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк.

В липні-серпні 2012 року проведено капітальний ремонт дитячого відділення Отинійської районної лікарні, оновлено м’який та твердий інвентарь.

Преосвященне духовенство освятили приміщення центру та приміщення дитячого відділення Отинійської районної лікарні №1 та благословили на добру працю, на добро та на здоров’я.

В селах та селищі Отинійського напрямку проживають 34 дітей, які потрбують реабілітації. Для реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, виконання програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», здійснення заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дітей, навчання їх основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, соціальної адаптації дітей, створення передумов для інтеграції в суспільстві за клопотанням депутата обласної ради, голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича передано частину приміщень Отинійської районної лікарні для розміщення центру соціальної реабілітації дітей. Для центру отримано благодійну допомогу від родини Шуманн із Німеччини (42 дюймовий телевізор та DVD плеєр), благодійний фонд Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії обладнав сенсорну кімнату.

Поділитися: