В Коломиї відкрито клініко-діагностичну лабораторію Коломийської центральної районної лікарні

28.09.2012
В Коломиї відкрито клініко-діагностичну лабораторію Коломийської центральної районної лікарні

28 вересня 2012 року в місті Коломия відкрили клініко-діагностичну лабораторію Коломийської центральної районної лікарні.

З відкриттям клініко-діагностичної лабораторії вітали присутніх Віце-прем'єр-міністр України, Міністр охорони здоров'я України, доктор медичних наук, професор Раїса Василівна Богатирьова та голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Васильович Вишиванюк.

На відкриття завітали голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич, голова Коломийської міської ради Ігор Богданович Слюзар, голова Коломийської районної ради Богдан Володимирович Болюк, начальники управління та відділів обласної державної адміністрації.

Символічну стрічку новітнього лабораторного комплексу центральної районної лікарні перетинали Віце-прем'єр-міністр України, Міністр охорони здоров'я України Раїса Василівна Богатирьова, голова обласної державної адміністрації Михайл Васильович Вишиванюк, голова районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, міський голова Ігор Богданович Слюзар, голова районної ради Богдан Володимирович Болюк, начальник головного управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Микола Дмитович Олінійчук, головний лікар Коломийської центральної районної лікарні Ірина Дмитрівна Садов’як.

Преосвященний Владика Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Микола Сімкайло, керуючий Коломийською єпархією УПЦ КП Іоан Бойчук освятити лабораторію та благословили тих, хто в ній буде працювати на добрі діла.

Подією для охорони здоров’я Коломийщини є відновлення будівництва поліклініки на 850 відвідувань у зміну, фундамент для якої було закладено 10 років тому, а будівництво розпочато у серпні 2011 року та планується завершити будівельні роботи до кінця 2012 року.

Поліклініка стане діагностично-лікувальним центром вторинного рівня при наданні медичної допомоги не тільки для населення нашого міста і району, а й для жителів сусідніх чотирьох районів.

В Коломийському районі в цьому році багато зроблено і для сільської медицини. До кінця цього року буде відремонтовано сільські лікарські амбулаторії сіл Перерив, Залуччя, Турка, виготовлено проект на будівництво нової лікарської амбулаторії села Коршів. Нещодавно відкрито прекрасний центр реабілітації для дітей при Отинійській районній лікарні, проведено капітальний ремонт цієї ж лікарні. В дев’яти фельдшерсько-акушерських пунктах замінено вікна і двері на енергозберігаючі.

Завдяки вболіванням та зусиллям голови обласної державної адміністрації Михайла Васильовича Вишиванюка, голови районної державної адміністрації Михайла Михайловича Негрича впродовж останніх двох років проводиться сучасний євроремонт терапевтичного корпусу, в якому необхідно відремонтувати три поверхи. Це ще один доказ, що справжніх газдів видно по справах, справжніх керівників видно по тому, як вони дбають про народ, а не тільки говорять про любов до нього – це і є істинний патріотизм українця.

Поділитися: