Заходи з нагоди святкування Дня працівника освіти

10.10.2012
Заходи з нагоди святкування Дня працівника освіти

3 жовтня 2012 року в Коломийському МПК «Народний дім» відбулися урочистості з нагоди свята Дня працівника освіти.

На свято завітали голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, голова Коломийської районної ради Богдан Володимирович Болюк, депутат Коломийської міської ради Володимир Миколайович Довганюк та делегація освітян з Хустського району, яку очолювала завідувач методичним кабінетом Станкович Вікторія Дмитрівна.

З вітальним словом виступили голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич, голова Коломийської районної ради Богдан Володимирович Болюк та депутат Коломийської міської ради Володимир Миколайович Довганюк.

Голова райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич відмітив, що якісна освіта – це основа успішного розвитку науки, економіки та культури держави, а освітяни - люди особливого ґатунку, які свої сили, знання і досвід віддають вихованню в молодій людині потреби до пізнання світу, самовдосконалення та самореалізації, готовності до праці на благо рідної України та спільно з головою Коломийської районної ради Богданом Володимировичем Болюком, депутатом Коломийської міської ради Володимиром Миколайовичем Довганюком вручили кращим працівникам освіти почесні грамоти голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Також голова райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич та голова Коломийської районної ради Богдан Володимирович Болюк вручили грамоти головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Грамоти голови райдержадміністрації та голови районної ради для нагородження кращих освітян навчальних закладів району передані керівникам навчальних закладів.

З вітальним словом виступила також голова профспілки Олена Василівна Бакай та в. о. начальника відділу освіти Коломийської райдержадміністрації Марія Василівна Боледзюк.

Своїми виступами гостей свята вітали учні Нижньовербізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

По закінченню урочистостей відбувся святковий концерт за участю художніх колективів з Хустського району, а також учительського хору Коломийського району під керівництвом учителя музичного мистецтва Сопівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталії Василівни Ковальової.

Райдержадміністрація разом з керівниками навчальних закладів постійно дбають про удосконалення навчально-матеріальної бази закладів освіти: придбано 3 нових шкільних автобуси у Нижньовербізьку, Деславцівську та Великокам»янську школи; у вересні відкрито новий корпус Пилипівського НВК, де роботи велися методом народної будови; інтенсивно ведеться добудова П’ядицької ЗОШ І-ІІІст.ім.Степана Мельничука; реорганізовано 7 загальноосвітніх навчальних закладів у НВК; виконано заходи Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!»;з вересня 2011р. введено доплату 20% до заробітної плати за престижність професії педагогам–організаторам, педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів, керівникам шкіл за читання уроків, керівникам гуртків, майстрам. З січня 2012р.підвищено заробітну плату педагогічним працівникам на 3,5%; зроблено 8 теплих санвузлів; придбано учнівських меблів на 102 тис.грн; в рамках проекту цільових екологічних інвестицій (заміна вікон, утеплення фасадів) виконуються роботи у 8 школах на 15 млн.956,330грн; іде активна підготовка шкіл до опалювального сезону. Спостерігається також позитивна динаміка росту професійної компетентності педагогічних працівників, що надають якісні освітні послуги.

Поділитися: