В Коломийському районі підбито підсумки діяльності Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2»

07.12.2012
В Коломийському районі підбито підсумки діяльності Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2»

6 грудня в райдержадміністрації відбулось засідання ІІІ Форуму місцевого розвитку Коломийського району. У його роботі взяли участь співголови Форуму - голова районної державної адміністрації Михайло Негрич та голова районної ради Богдан Болюк, асистент з розвитку громад Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" Івано-Франківського обласного підрозділу впровадження проекту Леся Хомин, координатор районного ресурсного центру громад Надія Корженко, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських рад пілотних громад, керівники організацій громад, керівники об’єктів, на проводяться роботи, ЗМІ.

Форум став своєрідним підбиттям підсумків роботи, проведеної в рамках Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2".

Відкриваючи засідання форуму, Михайло Негрич наголосив, що впровадження спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2" на території Коломийського району створює умови для сталого соціально - економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, сприяє більш активному залученню усіх верств населення, представників установ, організацій та бізнес-структур до діалогу з органами місцевої влади, виробленню прозорих та ефективних механізмів планування на місцевому рівні та залучення громадян до управління. Активна робота громад району у Проекті надала можливість відпрацювати механізми співфінансування між громадою, місцевою владою, донорською спільнотою та приватним сектором. В ІІ фазі Проекту беруть участь 4 сільські громади сіл Залуччя, Перерив, Молодятин і Черемхів, які реалізують проекти в сферах енергозбереження та охорони здоров'я на умовах співфінансування: кошти ЄС та ПРООН – 50 % , місцеві бюджети – 45%, громади - 5% від загальної кошторисної вартості проектів. Загальна кошторисна вартість проектів становить 708 тисяч 507 гривень

За ці кошти зроблено:

1. Капітальний ремонт приміщення амбулаторії загальної практики та сімейної медицини с. Залуччя.

2. Капітальний ремонт приміщення амбулаторії загальної практики та сімейної медицини с. Перерив.

3. Заміна енергозберігаючих вікон та дверей, підведення опалення до II корпусу Молодятинської ЗОШ I-II ступенів.

4. Впровадження енергозберігаючих заходів в Черемхівській ЗОШ I-II ступенів з метою забезпечення здорового розвитку дітей та економії бюджетних коштів.

Підсумовуючи результати роботи, координатор обласного ресурсного центру громад Леся Хомин подякувала громадам і партнерам за активну роботу і побажала всім успіхів в подальшій співпраці. «Адже завдяки тісній співпраці між Проектом, громадами і районною владою можливо досягнути хороших результатів». На форумі прийнято резолюцію, в якій, зокрема, винесено подяку структурним підрозділам райдержадміністрації і районної ради, а також обласному і районному ресурсним центру за допомогу і підтримку, надану громадам в ході реалізації ІІ фази Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Поділитися: