Електронна контрольна стрічка – шлях до економії

24.12.2012

З наступного року суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні подавати до органів державної податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці.

Таку можливість матимуть платники шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних, або придбанням нової техніки. У Законі № 265/95-ВР введено термін "модем", який означає - окремий або у складі реєстратора розрахункових операцій пристрій, призначений для передачі копії сформованих реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронному вигляді дротовими або бездротовими каналами зв’язку, до складу якого входить пам’ять для тимчасового зберігання цих копій.
Основною метою таких змін є створення більш комфортних умов для суб’єктів господарювання в частині надання можливості подання звітності про використання РРО в електронному вигляді, а також зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок економії витрат на друкування паперової контрольної стрічки.

Поділитися: