Влада району привітала працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатів, сільських, селищних голів, керівників установ і організацій

11.01.2013
Влада району привітала працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатів, сільських, селищних голів, керівників установ і організацій

29 грудня 2012 року в залі засідань райдержадміністрації голова райдержадміністрації М.М.Негрич та голова районної ради Б.В.Болюк привітали працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатів, сільських, селищних голів, керівників установ і організацій з наступаючими Новорічними та Різдвяними святами.

М.М.Негрич: «Завершився ще один рік роботи районної державної адміністрації. Із моїм звітом про здійснення райдержадміністрацією делегованих районною радою повноважень за 2012 рік Ви мали змогу ознайомитися із розданих вам сесійних матеріалів, звіт оприлюднено в газеті „Вільний голос”, на офіційних веб-сайтах райдержадміністрації та районної ради.

Тому я коротко зупинюся на окремих аспектах моєї роботи та роботи райдержадміністрації за 2012 рік.

Завдяки прозорій та відкритій роботі райдержадміністрації, 2012 рік ознаменувався плідною та злагодженою співпрацею громад і влади у всіх сферах господарства.

У вересні 2012 року відкрито Пилипівський навчально-виховний комплекс (роботи велися «народним методом»).

Розпочато роботи по добудові блоку №2 школи в с.П’ядики - кошторисна вартість 14,5 млн. грн (на першому поверсі завершено роботи по кладці цегляних стін, завершуються роботи по перекриттю першого поверху панелями, проводяться роботи по кладці цегляних стін ІІ поверху будівлі).

Проведено конкурсні торги на закупівлю робіт з будівництва школи на 280 учнівських місць в с.Угорники - кошторисна вартість 15,7 млн. грн. (на даний час завершуються роботи по перекриттю нульового циклу фундаменту).

Відкрито 3 нові дошкільні навчальні заклади в селах Ліски, Іванівці, селищі Гвіздець.

По проектах бюджетної сфери за рахунок цільових екологічних інвестицій (Кіотський протокол) спрямованих на зменшення обсягу викидів парникових газів в 8 школах району Іванівецькій, Товмачицькій, Турківській, Підгайчиківській, Отинійській, Ковалівській, П’ядицькій, Мишинській проводились роботи по заміні вікон на енергозберігаючі металопластикові та утеплення фасадів. Вартість робіт – 15 956,0 тис.грн.

У цьому році влаштовано внутрішні санвузли в 10 школах району: Великокам’янській, Воскресинцівській, Раківчицькій, Сопівській ЗОШ І-ІІІ ст., Грабицькій, Голосківській, Шепарівцівській ЗОШ І-ІІ ст., Замулинецькому НВК (філія с.Семаківці), в результаті впровадження ІІ обласного конкурсу проектів місцевого самоврядування «Створення якісних санітарно – гігієнічних умов в школі – запорука збереження здоров’я школярів» у Великоключівській ЗОШ І-ІІІ ст. і Торговицькій ЗОШ І-ІІІ ст.

Чіткий орієнтир в роботі – порозуміння між громадою і владою. Результатом реалізації громадської ініціативи жителів сіл Пилипи та Малий Гвіздець є добудована сучасна школа та Народний Дім, фельдшерсько-акушерський пункт – метод «народної будови» згуртував громади, у 2013 році будуть реалізовуватись нові ідеї.

Після капітального ремонту відкрито будинок культури в с.Лісна Слобідка.

За підсумками І обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 24 травня цього року відкрито стаціонарну сцену в с. Спас Долішнє.

Перекрито дахи клубів і бібліотек сіл Загайпіль, Ворона, Іванівці, Раківчик, Спас Горішній, Княждвір (поточний ремонт даху), Велика Кам’янка, (виконано робіт на суму 663,0 тис.грн.).

Відремонтовано заклади культури селища Отинія, сіл Малий Ключів, Нижній Вербіж (школа мистецтв), Королівка, Назірна, Молодилів, Остапківці, Пилипи, (виконано робіт на 573,978 тис.грн.).

Відкрито хореографічний зал в Нижньовербізькому дошкільному навчальному закладі, на що витрачено 80,3 тис.грн.

За рахунок субвенцій з державного бюджету продовжується будівництво поліклініки в місті Коломиї на 850 відвідувань за зміну. На продовження робіт у 2012 році передбачено з державного бюджету 15,4 млн.грн., з яких освоєно 10,3 млн.грн.

Відкрито клініко-діагностичну лабораторію Коломийської центральної районної лікарні.

На завершенні капітальний ремонт в терапевтичному корпусі (4 і 5 поверхи) центральної районної лікарні (освоєно 578,5 тис.грн.). Відкриття планується у І кварталі 2013 року.

В дитячій лікарні у серпні цього року після капітального ремонту відкрито рентгенкабінет робіт виконано на суму 117,0 тис.грн. (кошти районного бюджету), встановлено сучасний рентгенапарат вартістю 814,0 тис.грн. (кошти державного бюджету).

По проекту Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» проведено капітальний ремонт приміщень амбулаторій загальної практики та сімейної медицини сіл Залуччя та Перерив.

В Отинійській районній лікарні перекрито дах на суму 150,0 тис.грн. та відремонтовано педіатричне відділення вартістю 90,0 тис.грн. Відкрито реабілітаційний центр в селищі Отинія.

На базі Угорницької ЗОШ І-ІІ ст. та Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. збудовано спортивні майданчики із синтетичним покриттям. На даний час в районі функціонує десять таких майданчиків. На моє запрошення Коломийщину з робочим візитом відвідав Коньков Анатолій Дмитрович – президент Федерації футболу України, обговорено питання облаштування дитячої футбольної школи в с.Турка.

Проведено ремонт стадіонів із заміною трибун та оснащенням роздягалень в селах Підгайчики і Струпків.

Триває будівництво стадіонів в селищі Печеніжин та селі Воскресинці.

Спільними зусиллями жителів села та влади завершено будівництво пішохідного мосту через річку Прут в с.Воскресинці. Пішохідне сполучення людей повністю забезпечено.

Встановлено очисні споруди в селах Ценява і Товмачик, 6 електричних розвантажувальних підстанцій в селах Нижній Вербіж, с.Кийданці, с.Підгайчики, с.Сопів, с.Пядики, с.Виноград).

Хочу подякувати громаді, депутатам всіх рівнів, сільським, селищним головам, структурним підрозділам районної державної адміністрації, всім тим, хто доклав зусиль для забезпечення злагодженої роботи, підвищуючи тим самим авторитет влади району. Вдячний також працівникам засобів масової інформації, які постійно висвітлювали роботу райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування.

Впевнено можу сказати, що в цілому нам вдалося завершити 2012 рік з позитивними результатами. Про це говорять справи, які нам з вами вдалося зробити у вирішенні важливих економічних і соціальних питань, реалізації як загальнодержавних, так і прийнятих нами регіональних програм.

Кожен з нас хоче бачити Коломийський район сильним та процвітаючим, а його громадян – щасливими й забезпеченими. Об'єднані ідеєю розвитку Коломийщини ми багато зможемо зробити.

Бажаю Всім здоров'я, успіхів та невичерпної енергії для реалізації усіх ваших планів та задумів, впевненості у тому, що завтрашній день буде кращим!»

Поділитися: