Продовжується Міжрайонний чемпіонат Прикарпаття з футзалу

17.01.2013
Продовжується Міжрайонний чемпіонат  Прикарпаття з футзалу

12 січня 2013 року у ФОСК «Прикарпаття» продовжується Міжрайонний чемпіонат Прикарпаття з футзалу - найчисельніший за кількістю команд-учасниць чемпіонат по міні-футболу на Прикарпатті, який стартував 24 листопада 2012 року.

Коломийщина приймає 56 команд із шести районів Івано-Франківщини (Коломийського, Надвірнянського, Косівського, Тлумацького, Городенківського та Снятинського), які протягом всієї зими змагаються між собою.

Всі учасники за спортивним принципом із урахуванням виступів в попередньому сезоні, розбиті на три дивізіони: Суперлігу (12 команд), Першу лігу (12 команд), Другу лігу (три групи по 10-11 команд).

Коломийщина завжди славилася спортивними успіхами й здобутками. Ми докладаємо значних зусиль для того, аби молодь вела здоровий спосіб життя.

В районі функціонують фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс «Прикарпаття», фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Спартак», ДЮСШ відділу освіти районної державної адміністрації та ДЮСШ ФСТ «Колос», федерація футболу., в с.Турка – єдиний діючий басейн на місто Коломию і Коломийський район.

Коломийщину відвідав Президент федерації футболу України А.Д. Коньков щодо влаштування дитячої футбольної школи на теренах району. А.Д. Коньков ознайомився з спортивною та футбольною інфраструктурою району, взяв участь у нагородженні кращої футбольної команди Коломийщини, відвідав Гвіздецьку школу – інтернат, подарувавши учням комплекти футбольної форми та м’ячі.

Спортсмени села Турка стали переможцями обласної спартакіади «Краще село області», а на Всеукраїнських змаганнях «Краще село» команда з Турки посіла ІІ місце з мініфутболу.

У 2012 році значно покращено матеріальну базу спорту для занять:

- на базі Угорницької ЗОШ І-ІІ ст. та Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. збудовано спортивні майданчики із синтетичним покриттям. На даний час в районі функціонує десять таких майданчиків ;

- проведено ремонт стадіонів із заміною трибун та оснащенням роздягалень в селах Підгайчики і Струпків;

- зроблено основи під універсальні майданчики із синтетичним покриттям в селах Велика Кам’янка, Матеївці і селищі Печеніжин;

- будуються основи під універсальні майданчики із синтетичним покриттям у селах Воскресинці, Дебеславці;

- капітально відремонтовані спортивні зали в смт. Печеніжин та с.Раківчик;

- побудована баскетбольна площадка в селі Закрівці;

- замінено підлоги у спортивних залах Сопівської ЗОШ І-ІІІ ст., Голосківської ЗОШ І-ІІ ст. та спортивній кімнаті Угорницької ЗОШ І-ІІ ст.;

- триває будівництво стадіонів в селищі Печеніжин та селі Воскресинці;

- зроблено поточний ремонт приміщень ДЮСШ в селах Корнич, Підгайчики, Турка;

- проведено ремонт підлоги в залі ФОСК «Прикарпаття».

Фізична культура та спорт є важливим чинником утвердження всебічного розвитку наших краян, зміцнення здоров’я населення краю.

Поділитися: