Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич зустрівся з жителями селища Отинія та села Угорники

04.02.2013
Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич зустрівся з жителями  селища Отинія та села Угорники

3 лютого 2013 року голова Коломийської районної державної адміністрації М. Негрич зустрівся з жителями селища Отинія. На зустрічі були присутні голова районної ради Б.Болюк, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Р.Мельник, заступник голови райдержадміністрації Л.Михайлишин, головний лікар центральної районної лікарні І.Садовяк, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, районних установ, організацій, народний депутат України Р.Марцінків, депутат Івано-Франківської обласної ради, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства та дитинства М.Піцуряк, перший заступник голови обласної ради О.Левицький.

Отинійський селищний голова В. Кінащук прозвітував за виконану роботу за 2012 рік та про план роботи на 2013 рік.

Директор департаменту охорони здоров’я Р.Мельник роз’яснив громаді основні аспекти медичної реформи. На сучасному етапі діючу мережу бюджетних установ, в тому числі медичних, потрібно наблизити до передового досвіду фінансування соціально-культурної сфери, врахувати тенденції до змін кількості населення та потреб громад, аби підвищити якість надання послуг споживачам. Є створена робоча група з питань оптимізації мережі бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. За визначенням учасників робочої групи, найскладнішою та найресурсоємнішою частиною мережі закладів охорони здоров’я є вторинна медична допомога. Коштовною та пов’язаною з ризиками є її модернізація. Однією з перешкод на шляху оптимізації мережі медзакладів є прив’язка штатних розкладів до кількості ліжок у лікарнях. На переконання робочої групи, цей підхід потребує змін.

Головний лікар Коломийської центральної районної лікарні І.Садов’як доповіла про впровадженя медичної реформи на території Коломийського району та більш детально про окремі економічні показники роботи Отинійської районної лікарні.

Проведена експертна оцінка документації щодо Отинійської районної лікарні №1. Середньомісячне завантаження - 67,7 - 66,4 ліжка. Таким чином в жовтні в Отинійській районній лікарні №1 не працювало 33 ліжка(100-67). Це свідчить про наявні резерви щодо скорочення частини ліжок, які по суті, є зайвими. Якщо врахувати, що частина стаціонарних хворих ще й не потребує цілодобового стаціонарного перебування, то резерви збільшуються в 1,5 рази.

Розглянуто питання про реформування і створення центру екстреної і невідкладної допомоги, а також створення центру первинної медико-санітарної допомоги.

Основні проблемні питання по Отинійській селищній раді: щодо скорочення ліжок у Отинійській районній лікарні №1; ремонт центральної дороги та доріг комунального значення; добудова музичної школи.

Цього ж дня голова райдержадміністрації М.Негрич зустрівся з жителями села Угорники.

По Угорницькій сільській раді: продовження будівництва Угорницької ЗОШ І-ІІ ступенів; ремонт центральної дороги та доріг комунального значення; спрямування русла річки Опрашена (100м.); корегування генерального плану забудови села; списання меріоративної системи на ділянках масивів першочергової забудови; заміна вікон у сільському клубі.

Під час зустрічі обговорено Стратегії розвитку району на 2013 рік та основні напрями на 2014 і 2015 роки, вивчено проблемні питання селища Отинія та села Угорники та визначено шляхи їх вирішення.

Акцентовано увагу на роботі органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо реалізації Програми Президента України В.Януковича «Україна – для людей», соціальних ініціатив Глави держави, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Державні стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року, Стратегії економічного та соціального розвитку територій Коломийського району до 2015 року, програми «Прикарпаття - писанковий край».

Також голова Коломийської районної державної адміністрації М.М. Негрич привітав 100- річну ювілярку, жительку села Угорники Рибак Анастасію Володимирівну та вручив вітальну адресу та подарунок від Президента України Віктора Федоровича Януковича, грамоту голови райдержадміністрації з нагоди 100-літнього ювілею, подарунковий пакет та грошову премію.

Голова районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич відповів на всі запитання громадян, визначено нагальні проблеми розвитку територій та участь громад у їх вирішенні.

Поділитися: