Роз’яснення змін в законодавстві про зайнятість населення

14.02.2013

У Коломийському міськрайонному центрі зайнятості 8 лютого відбувся інформаційний семінар для роботодавців району та міста з метою правового консультування про основні положення нового Закону України «Про зайнятість населення», який передбачає зміни в сфері зайнятості населення, преференції для роботодавців та стимулювання їх до створення нових робочих місць. У зустрічі взяли участь 26 роботодавців міста та району.

Розпочала захід начальник відділу взаємодії з роботодавцями Марія Кіф’як, яка надала інформацію про механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема: молоді, жінок, осіб віком понад 50 років, інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу, та механізм розрахунку квоти щодо працевлаштування соціально незахищеної категорії громадян. Також роботодавці отримали методичну допомогу щодо заповнення нових форм звітності. У ході зустрічі наголошено, що відповідно до нововведень Закону, заборонено вказувати в інформації про вакансії вимоги, які стосуються статі особи, чи інших умов, які носять дискримінаційний характер, розказала про послуги, які надає міськрайонний центр зайнятості.

Продовжила розмову начальник відділу активної підтримки безробітних Олександра Бакай, яка розповіла роботодавцям про додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню окремих категорій громадян, про стажування під час навчання – набуття досвіду і стажу роботи для молодих фахівців, про ваучери на навчання як засіб підвищення конкурентоспроможності на ринку праці для громадян категорії «45+». Також проінформувала про професійне навчання та професійну орієнтацію як засоби прискорення працевлаштування громадян і, як наслідок, швидке заповнення вакансій.

На семінарі наголошено на правовій відповідальності роботодавців за недотримання норм Закону України «Про зайнятість населення» і надано інформацію про зміни в частині фінансових і адміністративно-господарських санкцій. Звернуто увагу роботодавцям на необхідності використання робочої сили на легальній основі.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо широкого спектру можливостей, які надає новий Закон України «Про зайнятість населення», а також відповіді на питання, що їх цікавили.

Поділитися: