В Коломийській районній державній адміністрації розпочалась підготовка до І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»

04.03.2013

01 березня 2013 року в залі засідань районної державної адміністрації під головуванням керівника апарату районної державної адміністрації Л.П.Білищак відбулась нарада з працівниками апарату, керівниками структурних підрозділів, працівниками відділів і управлінь районної державної адміністрації, які ведуть кадрову роботу. Всім присутнім доведено до відома постанову Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», наказ Національного агентства України з питань державної служби від 15.02.2012 року №29, яким затверджені Методичні рекомендації щодо проведення цього Конкурсу та умови проведення І туру Конкурсу «Кращий державний службовець» серед керівників та спеціалістів структурних підрозділів районної державної адміністрації. На виконання вищенаведеного, 28 лютого 2013 року видано розпорядження районної державної адміністрації, яким затверджено склад Оргкомітету, Положення про нього та план заходів щодо проведення цього Конкурсу.

Учасникам наради роз’яснено, що Конкурс є одним із видів підвищення кваліфікації і в ньому можуть брати участь усі державні службовці, які відповідають критеріям, визначеним у кожній номінації. Також звернено увагу на перелік документів, які необхідно подати до Оргкомітету.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 року № 1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» (із змінами) кожного року проводиться щорічний Всеукраїнський конкурс "Кращий державний службовець" (далі - Конкурс).

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2008 року №1136 Конкурс віднесено до видів підвищення кваліфікації державних службовців.

Перший тур Конкурсу серед керівників та спеціалістів структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації буде проведено Організаційним комітетом протягом березня-квітня 2013 року.

Конкурс проводиться серед державних службовців структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації відповідно до їх організаційно-правового статусу в номінаціях:

"Кращий керівник" (у Конкурсі мають право брати участь керівники структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації: управлінь, відділів, секторів).

"Кращий спеціаліст" (у Конкурсі мають право брати участь спеціалісти, спеціалісти І та II категорій, провідні, головні спеціалісти усіх структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації).

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які займають посади II – VII категорій, які на момент проведення Конкурсу не мають дисциплінарних стягнень і мають стаж державної служби:

для номінації "Кращий керівник" - загальний стаж державної служби не менш як п'ять років, з них на керівних посадах не менш як два роки;

для номінації "Кращий спеціаліст" - загальний стаж державної служби не менш як два роки.

Для участі у підвищенні кваліфікації державних службовців у рамках першого туру Конкурсу державні службовці структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації подають до Організаційного комітету:

- заяву про участь у Конкурсі;

- копію особової картки державного службовця за формою П-2ДС;

- подання керівника структурного підрозділу щодо участі;

- біографічну довідку, підписану керівником кадрового підрозділу;

- за бажанням претендента інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента, тощо).

Протягом березня 2013 року Організаційний комітет розглядає документи претендентів на участь у Конкурсі та приймає рішення щодо їх допуску до участі у Конкурсі або надсилає їм обґрунтовану відмову. Підставою для відмови є невідповідність претендента вимогам, оформлені неналежним чином документи претендента, передбачені Порядком, відсутність окремих з них або встановлена в них недостовірна інформація. Документи приймаються за адресою: м. Коломия, вул. Верещинського, 17, каб.4, тел. 4-74-27.

Поділитися: