Коломийщина відзначила 199-річницю від дня народження Т.Г. Шевченка

11.03.2013
Коломийщина відзначила 199-річницю від дня народження Т.Г. Шевченка

9 березня 2013 року на площі Тараса Григоровича Шевченка відбулась панахида та покладання вінків до пам’ятника видатному письменнику, поету, художнику.

Після закінчення панахиди усіх запросили на святкову академію присвячену 199 - річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. Громадська діячка, поетеса, голова Конгресу української інтелігенції Коломийщини Ольга Руданець виголосила святкову доповідь.

Участь у заходах взяли керівництво району та міста, працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськість міста, представники районних організацій, учнівська та студентська молодь.

Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Київщині. Дату 9 березня 1814 року внесено до календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. Цього дня 199 років тому Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка - генія, поета, пророка, що відкрив світові буття українців.

Ім’я Тараса Шевченка відоме у всьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

У своїх творах на історичну тему показав боротьбу українського народу проти соціального й національного поневолення.

Поділитися: