Віктор Янукович: Необхідно задіяти всі наявні можливості щодо наповнення місцевих бюджетів

25.03.2013

Президент України Віктор Янукович переконаний, що місцева влада повинна комплексно задіяти всі можливості щодо наповнення бюджетів з максимальним використанням існуючих у регіонах ресурсів. Про це Глава держави сказав під час засідання Ради регіонів.

«Необхідно комплексно задіяти усі наявні на місцевому рівні можливості щодо наповнення місцевих бюджетів та максимально використати існуючі в регіонах ресурси - матеріальні, фінансові, інвестиційні, людські - для відродження економічної активності, розвитку підприємництва, створення нових робочих місць», - заявив Президент. За його словами, в Україні вкрай неефективно використовуються потенційні джерела доходів держави - природні ресурси, земля, туристично-рекреаційна сфера.

Віктор Янукович наголосив, що органи місцевого самоврядування недооцінюють потенціал об’єктів комунальної власності, доходи від яких можуть стати додатковим стабільним джерелом наповнення місцевих бюджетів. «У регіонах слабко налагоджено роботу щодо пошуку інвесторів для розбудови об’єктів соціально-культурного та господарського призначення. Майже не рекламуються інвестиційні та туристичні можливості території, привабливі об’єкти для інвестування», - зазначив Глава держави.

На переконання Президента, реалізація реформи місцевого самоврядування має на меті навчити самостійно заробляти кошти на місцях. «Чим більше свободи для місцевого самоврядування у господарській сфері, тим більшим буде власний фінансовий ресурс розвитку», - наголосив Віктор Янукович. Також, за словами Глави держави, кожній громаді необхідно створити «інвестиційні карти» найпривабливіших об’єктів для інвестування.

Поділитися: