Віктор Янукович: Вшанування пам'яті загиблих у Великій Вітчизняній війні є святою традицією і обов'язком

15.05.2013

Вшанування пам'яті загиблих, вивчення уроків трагічних подій Другої Світової війни є «святою традицією і обов'язком», які необхідно зберігати і передавати нащадкам. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

«Вшановуючи пам’ять загиблих, ми робимо велику і святу справу, оскільки пам’ятаємо - без Великої Перемоги не було б вільної України», - підкреслив Глава держави.

Він висловив переконання, що День Перемоги єднає українців. «Для нас це свято стало справжнім символом загальнонаціональної єдності і гордості. Завдяки подвигу наших ветеранів три покоління українців живуть під мирним небом. Саме ви відстояли мир, захистили Батьківщину та внесли вирішальний вклад у перемогу над фашизмом», - зазначив Віктор Янукович.

«Від усього серця радий тому, що ви, хто вижив та переміг у цій страшній війні, хто невтомно кував Перемогу в тилу, і зараз з нами. Моя синівська вдячність тим, хто назавжди залишилися молодими на полях битв», - сказав Глава держави.

Президент закликав не забувати і про тих, хто виборював Перемогу своєю невтомною працею у тилу, і про тих, хто відновлював країну після війни.

«Нам треба пам’ятати про це і час від часу бачити ті далекі події очима простих солдатів, робітників, удів та сиріт», - наголосив Віктор Янукович.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Поділитися: