На Коломийщині відзначили День Перемоги

15.05.2013
На Коломийщині відзначили День Перемоги

На виконання у регіонах завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам’яті про Велику Перемогу 9 травня 2013 року на Площі Скорботи міста Коломиї відбулись міськрайонні урочистості з нагоди відзначення 68-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. На святкуванні були присутні влада району та міста, всечесні отці, ветерани Другої світової війни, ветерани патріотичного руху, учасники бойових дій та громада Коломийщини.

На сьогоднішній день в Коломийському районі налічується чотири тисячі двісті сорок п’ять ветеранів. З районного бюджету щорічно виділяються кошти для виплати грошової допомоги до Дня перемоги.

Під час визволення району та міста загинуло більше чотирьох тисяч воїнів Радянської Армії. Місто Коломия було звільнено 28 березня 1944 року, а остаточно Коломийський район 26 липня 1944 року, коли звільнили останні села: Виноград і Ворону.

За увесь період окупації з міста та району нацисти вивезли більше двадцяти дев’яти тисяч осіб. Масові знищення проводилися на міських околицях, у Шепарівському лісі, де фашистські загарбники розстріляли десятки тисяч українців, поляків, євреїв.

Священнослужителі відправили поминальну панахиду та наприкінці ветеранів запросили на святковий обід. В селах та селищах району пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення 68-річниці Дня Перемоги Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

В рамках урочистих заходів влада району та міста щорічно відвідує ветеранів, які перебувають на лікуванні в Центральній районній лікарні.

Цьогоріч голова райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич вручив подарункові пакети ветеранам та привітав з світлим святом Дня Перемоги і побажав подальшого швидкого одужання та многая літ.

Поділитися: