Вперше в історії Коломийщини: Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт відвідав наш край

22.05.2013
Вперше в історії Коломийщини: Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт відвідав наш край

17 травня 2013 року Коломийщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт. Зустрічали Посла голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Васильович Вишиванюк, голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, Коломийський міський голова Ігор Богданович Слюзар. Візит відбувся в рамках проведення Днів Америки на Прикарпатті.

Делегація відвідала музей Писанкового розпису, де оглянула експозицію музею та майстер-клас розпису писанки; один із найстаріших українських музеїв Національний Музей Народного Мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського, де взяли участь у культурно-мистецькій акції «Ніч у Музеї» та Церкву Благовіщення Пресвятої Богородиці - одну з найстаріших серед церков гуцульського типу, яка вважається найціннішим представником гуцульської архітектурної школи.

Під час проведення культурно-мистецької акції «Ніч у Музеї» з вітальним словом до присутніх звернулись Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт та голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Васильович Вишиванюк. Джон Тефтт у своїй промові висловив захоплення гуцульським краєм та порівняв схожість культурних традицій наших народів. Зокрема, зазначив що на Прикарпатті до сьогодні зберігаються та примножуються гуцульські стародавні традиції. Особливо важливо те, що молоде покоління виховується в дусі традицій своїх предків.

Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк привітав з Міжнародним днем Музеїв та подякував за самовіддану працю працівникам музею.

Поділитися: