Творчий звіт Коломийського району

22.05.2013
Творчий звіт Коломийського району

18 травня 2013 року відбувся творчий звіт мистецьких колективів Коломийського району присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, в якому взяли участь 23 колективи та аматори сценічного мистецтва. На сцені обласної філармонії свою творчу майстерність показали народні аматорські колективи та учні дитячих музичних шкіл Коломийщини.

Присутніх та учасників вітали заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Ярославович Іваницький та голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич.

Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич вручив подарунки обласній державній адміністрації від Коломийщини та зазначив: «Сьогодні перед Вами звітувала писанкова Коломийщина – найбільш численне представництво галузі культури на Івано-Франківщині. На цій сцені було представлено мистецтво покутян, гуцулів, лемків, які проживають на території нашого району. Мистецькі колективи Коломийського району прославляють наш регіон у Києві і за кордоном, виступають на кращих сценах нашої держави. Танцювальний колектив Великої Кам’янки – визнаний найкращим аматорським колективом – перше місце у Всеукраїнському конкурсі ім. П. Вірського в Києві, Лісний Хлібичин визнано кращим сільським закладом культури в Україні, в цьому Будинку культури успішно працює унікальний ансамбль «Сопілкарі». Найвищі оцінки: Гран-прі і перші місця завжди привозять з фестивалів фольклорні колективи сіл Мишин, Великий Ключів. На Коломийщині проводиться найбільша кількість різноманітних фестивалів Міжнародних, обласних, районних: це «Коломийка», «Смачний Спас», «Медовий Спас», «Смерекова хата» ім. Миколи Бакая, «Прикарпатські візерунки» ім. народного артиста України Володимира Петрика, Літературно-мистецький фестиваль ім. Квітки Цісик».

Перед початком творчого звіту в фойє філармонії була розгорнута виставка дитячої творчості, майстрів декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва.

Кращі номери будуть відібрані до програми урочистої академії 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченку у 2014році.

Поділитися: