Підвищення виконавської дисципліни в роботі з документами відповідно з дорученням Прем’єр-міністра України від 19.05.2010 року №27554/2/1-10 та від 05.06.2013 року №21339/1/1-13 в Коломийській районній державній адміністрації

26.07.2013

Протягом І півріччя сектором контролю опрацьовано 2395 документів, які надійшли в райдержадміністрацію з підприємств, установ, організацій області та району.

Із них взято на контроль 776 документів. Крім того, на контролі знаходилось ще 242 документів минулих років. Загалом на контролі перебувало 1018 документів. Виконано і закрито до справи 691 документ, решта 327 документів залишено на контролі для подальшого виконання.

На виконання контрольних документів надіслано у відповідні установи області та району 923 інформації.

Аналіз виконання документів свідчить, що найбільша їх кількість надходить з питань соціально-економічного, житлово-комунального, будівництва, екології, цивільного захисту, надзвичайних ситуацій, кадрової політики та інших питань. Всі ці документи направляються у відповідні структурні підрозділи райдержадміністрації.

Найбільшу кількість контрольних документів направлено на розгляд та виконання в:

- управління економіки – 243;

- відділ житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури – 122;

- сектор з питань надзвичайних ситуацій – 89;

- юридичний сектор – 62;

- управління праці та соціального захисту населення – 60;

- сектор кадрової роботи – 51;

- інформаційно – аналітичний відділ – 41;

- служба у справах дітей – 40;

- фінансове управління – 38;

- управління агропромислового розвитку -36.

Особлива увага приділяється виконанню окремих доручень керівництва облдержадміністрації. Так, протягом звітного періоду надійшло 23 таких документи, які містили завдання для райдержадміністрації. На їх виконання надіслано 77 інформаційних матеріалів в облдержадміністрацію та видано 1 розпорядження голови райдержадміністрації. Крім того, на виконанні знаходились ще 12 окремих доручень облдержадміністрації, що надійшли в райдержадміністрацію в минулому році.

Протягом І півріччя в райдержадміністрацію надіслано 208 розпоряджень облдержадміністрації, із них взято на контроль 81. На їх виконання видано 25 розпоряджень голови райдержадміністрації, надіслано 73 інформації у відповідні структурні підрозділи облдержадміністрації. Загалом виконано і закрито «до справи» 43 розпорядження облдержадміністрації.

Звіт про стан виконання розпоряджень облдержадміністрації та райдержадміністрації за І півріччя 2013 року надіслано в управління контролю апарату облдержадміністрації 09.07.2013 року.

Значна увага приділяється виконанню запитів та звернень депутатів усіх рівнів. Так, протягом І півріччя 2013 року надійшло 8 - запитів та звернень народних депутатів, 5 - депутатів обласної ради та 10 - депутатів районної ради. Більшість питань, які порушувались в запитах та зверненнях депутатів усіх рівнів стосувались звернень громадян району щодо соціального захисту та соціально-економічного розвитку району.

Крім того структурними підрозділами райдержадміністрації була спрямована значна робота на виконання документів, які надходили від правоохоронних органів. Протягом І півріччя надійшло таких 46 документів. Зокрема, органи прокуратури – 34 документи, органи МВ УМВС – 10 документів та органи СБУ – 2 документи.

Щоквартально на засіданнях колегії райдержадміністрації слухаються питання щодо стану виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами. На виконання рішень були прийняті відповідні розпорядження райдержадміністрації. Також дане питання щотижнево розглядається на апаратних нарадах. Так, у грудні 2012 року заслухано звіт загального відділу

та сектору контролю апарату райдержадміністрації щодо стану роботи з документами та виконавської дисципліни в райдержадміністрації у 2012 році та 28.05.2013 року заслухано питання про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами у І кварталі 2013 року.

Поділитися: