Реалізація завдань і доручень Президента України щодо виконання на Коломийщині завдань розвитку будівельної галузі

01.08.2013

Відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», та соціальних ініціатив, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» в районі реалізуються заходи щодо забезпечення добробуту населення, створення належних умов та розвитку інфраструктури населених пунктів району.

Для удосконалення інфраструктури та поліпшення оснащеності об’єктів соціальної сфери та розвитку населених пунктів продовжуються роботи по будівництву поліклініки в м. Коломия на 850 відвідувань за зміну з державного бюджету виділено 21,6 млн.грн. У цьому році планується завершити будівельні роботи.

У І півріччі цього року відкрито 4-ий та 5-ий поверхи терапевтичного корпусу центральної районної лікарні після капітального ремонту, вартість робіт 1 400 тис.грн. та клінічну лабораторію у Печеніжинській міській поліклініці, на що витрачено 53,0 тис.грн.

Завершено капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Залуччя, вартість робіт 56,2 тис.грн.

Крім того, проводяться роботи по капітальному ремонту лабораторії амбулаторії с. Княждвір та проводяться роботи по ремонту димової труби котельні пологового будинку.

З метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів в районному та сільському бюджетах на 2013 рік передбачено кошти в сумі 2216,605 тис.грн. на проведення робіт по:

- реконструкції приміщення під дитячий садок у селі Шепарівці, передбачено кошти в сумі 138,133 тис.грн.;

- будівництву дитячих садків, передбачено кошти загальною сумою 888,684 тис.грн. у селах Королівка та Сопів, з яких станом на 01.07.2013р. освоєно 13,937 тис.грн.

капітальному ремонту дитячого садка у селах Джурків, Великий Ключів, Молодятин та спортивного залу дитячого садка «Колосок» в селі Підгайчики передбачено кошти в сумі 1189,788 тис.грн., з яких станом на 01.07.2013р. освоєно 222,178 тис.грн.

Завершено роботи по встановленню теплих санвузлів в Ковалівській ЗОШ І-ІІІ ст. (кошторисна вартість 142,028 тис.грн.), Мишинській ЗОШ І-ІІ ст. (кошторисна вартість 133,522 тис.грн.). Розпочато поточний ремонт внутрішніх санвузлів в Отинійській ЗОШ І-ІІІ ст. (вартість робіт 50,0 тис.грн. кошти обласного бюджету), профінансовано 29,6 тис.грн.

В рамках соціальних ініціатив Президента України Януковича В.Ф.: діти-майбутнє України, в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в районі на даний час функціонує 11 універсальних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в селищі Гвіздець, селах Ковалівка, Корнич, Іванівці, Малий Гвіздець, П’ядики, Спас, Турка, Угорники, Ценява.

В цьому році відкрито спортивні майданчики із синтетичним покриттям в селах Велика Кам’янка та Воскресинці на завершенні роботи у селі Матеївці та селищі Печеніжин.

Крім того в районі виконуються роботи по:

- проекту Малокам’янської сільської ради: «В здоровому тілі-здоровий дух (роботи по зведенню спортивного майданчика під штучне покриття» (кошторисна вартість 108,894 тис.грн.);

- проекту Коршівської сільської ради «Реконструкція сільського стадіону з облаштуванням огорожі та глядацьких трибун» (кошторисна вартість 156,3 тис.грн.).

- проводяться роботи з влаштування огорожі спортивного майданчика зі штучним покриттям Дебеславцівської ЗОШ І-ІІ ст.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів культури впродовж звітного періоду виконано роботи по:

заміні віконних блоків на енергозберігаючі в клубі с. Угорники, в клубі с. Загайпіль,

замінено дверні блоки в бібліотеці с. Сідлище та в Народному домі і бібліотеці с. Спас Горішнє,

відремонтовано гурткову кімнату клубу с. Верхній Вербіж, обшито фасад сайдингом,

зроблено підвісну стелю в кабінеті гурткової роботи, відремонтовано пічку в Народному домі с.Слобода, ведуться роботи по обшивці стелі вагонкою в клубі с.Ворона,

облаштовано коридор вагонкою в Народному домі с. Марківка,

ведеться ремонт глядацького залу в дитячій музичній школі смт. Отинія,

розпочато ремонт фасаду народного дому в с. Залуччя (обшивка фальш брусом),

проводиться ремонт залу в клубі с. Тростянка (замінено вхідні двері на металопластикові, обшито сцену вагонкою, проводиться ремонт залу),

перекрито дах Будинку культури с. Велика Кам’янка,

ведуться підготовчі роботи для встановлення огорожі біля народного дому в с. Перерив (виготовлено проектно-кошторисну документацію, яку подано на проведення експертизи для подальшого проведення внутрішніх та зовнішніх робіт).

В 2013 році продовжуються роботи по реконструкції очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора в селі Велика Кам’янка (вартість будівництва складає 3560,0 тис.грн.), по будівництву очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора для села Коршів (вартість будівництва складає 4532,366 тис.грн.).

За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виготовляється проектно-кошторисна документація на влаштування очисних споруд і підвідного каналізаційного колектора в селі П’ядики Коломийського району.

По проектах бюджетної сфери за рахунок цільових екологічних інвестицій (Кіотський протокол) спрямованих на зменшення обсягу викидів парникових газів в закладах освіти району до п’яти шкіл у селах Іванівці, Товмачик, Мишин, П’ядики, Ковалівка, де завершено роботи ще у 2012 році, додалися в цьому році Турківська, Підгайчиківська та Отинійська школи.

В районі успішно реалізується програма «Власний дім», затверджена рішенням районної ради від 27.10.2011 №129-VI/11 «Про Програму індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2012-2016 роки».

За час дії регіональних Програм «Власний дім» станом на 01.07.2013р. відкрито 86 забудовникам кредитну лінію на 3653 тис.грн., з якої проплачено 3383,8 тис.грн. Введено в експлуатацію 30 індивідуальних житлових будинків загальною площею 5151,6 кв. метра, газифіковано 12 садиб.

За І півріччя 2013 року позичальникам Фонду надано кошти в сумі 120,0 тис.грн., в тому числі: кошти державного бюджету 42,0 тис.грн., обласного бюджету – 9,0 тис.грн., районного бюджету – 69,0 тис.грн.

Протягом І півріччя 2013 року за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг району передбачено 3 092,2 тис.грн., з яких станом на 01.07.2013р. освоєно 427,5 тис.грн., в тому числі: (капітальний ремонт – 221,6 тис.грн. в селах сільських рад Нижньовербізької, Ліснохлібичинської, П’ядицької. Поточний ремонт – 205,9 тис.грн., в сільських радах Ковалівській, Ліснохлібичинській, Малоключівській, Черемхівській, Шепарівцівській).

За рахунок коштів передбачених на ремонт доріг в місцевих бюджетах (кошти транспортного збору) передбачено 2983,7 тис.грн.,з яких станом на 01.07.2013р. освоєно 831,1 тис.грн., в тому числі: (Капітальний ремонт – 108,2 тис.грн. в сільських та селищних радах: Отинійській, Печеніжинській, Великоключівській, Воскресинцівській, Княждвірській, Коршівській, Ліснослобідській, Матеївецькій, Мишинській, Молодятинській, Нижньовербізькій, Пилипівській, Підгайчиківській, П’ядицькій, Рунгурській, Семаківцівській, Сопівській, Спаській, Черемхівській. Поточний ремонт – 722,9 тис.грн. в сільських та селищних радах: Гвіздецькій, Отинійській, Печеніжинській, Великокам’янській, Великоключівській, Воскресинцівській, Годи-добровідській, Дебеславцівській, Загайпільській, Іванівецькій, Княждвірській, Корницькі, Королівській, Коршівській, Ліснослобідській, Ліснохлібичинській, Малокам’янецькій, Малоключівській, Марківській, Матеївецькій, Мишинській, Молодятинській, Нижньовербізькій, Пилипівській, Підгайчиківській, П’ядицькій, Раківчицькій, Рунгурській, Сідлищенській, Слобідській, Сопівській, Спаській, Старогвіздецькій, Турківській, Ценявській, Черемхівській, Шепарівцівській).

Проводився ремонт ліній електропередач. Так, філіями ПАТ «Прикарпаттяобленерго» у районі протягом звітного періоду проведено:

капітальний ремонт повітряних ліній протяжністю 76,54 км в селах Підгайчики, Малий Гвіздець, Загайпіль, Семаківці, Шепарівці, Коршів, Сідлище, Княждвір, Кийданці, смт. Гвіздець та Печеніжин;

капітальний ремонт 31 трансформаторної підстанції в селах Шепарівці, Воскресинці, Корнич, Марківка, Матеївці, Турка, Загайпіль, Підгайчики, Рунгури, Княждвір та смт.Печеніжин;

заміну аварійних опор (221 шт.) в селах Воскресинці, Годи-Добровідка, Баб’янка, Лісний Хлібичин, Жукотин, Черемхів, Турка, Угорники, Казанів, Велика Кам’янка, Рунгури, Княждвір, Кийданці, Шепарівці, селищах Отинія та Печеніжин.

Начальник відділу житлово-

комунального господарства,

будівництва та інфраструктури

райдержадміністрації Володимир Кобацький

Поділитися: