Виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича – пріоритет у роботі влади Коломийщини

01.08.2013
Виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича – пріоритет у  роботі  влади Коломийщини

На виконання пункту 2 окремого доручення облдержадміністрації від 08.07.2013 року №55/0/10-13/01-129, відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та з метою реалізації Закону України “Про зайнятість населення” в залі засідань Коломийської райдержадміністрації провели засідання круглого столу з керівниками підприємств, установ та організацій і фізичними особами-підприємцями міста Коломиї та Коломийського району на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці»

Захід відкрила керівник апарату Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак яка зазначила, що Законом України «Про зайнятість населення» запроваджено низку компенсаційних пільгових програм, які є важливими як для роботодавців, так і населення, що працевлаштовується.

Директор міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків надав інформацію про державну службу зайнятості, характеристику сучасного ринку праці у регіоні. Роль центру зайнятості у соціально-економічному розвитку суспільства.

Начальник управління Пенсійного Фонду в м.Коломиї та Коломийському районі Галина Григорчук повідомила про державну соціальну політику в реалізації Пенсійного забезпечення.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Марія Киф’як доповіла про співробітництво служби зайнятості і роботодавців, як один із головних пріоритетів реалізації державної політики зайнятості населення. Новації Закону «Про зайнятість населення» Ст. 14, 26, 28, 29.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Оксана Бакай повідомила що професійне навчання та підвищення кваліфікації – допомога ПОУ в укомплектуванні кадрами.

Головний спеціаліст- юрисконсульт Вячеслав Вікарь доповів щодо дотримання законодавства про зайнятість населення. Економічні та соціальні переваги отримання легальних доходів.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо широкого спектру можливостей, які надає новий Закон України «Про зайнятість населення», а також відповіді на питання, що їх цікавили.

Поділитися: