Делегація Прикарпаття привітала підшефних моряків з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

01.08.2013
Делегація Прикарпаття привітала підшефних моряків з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

На звернення командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України від 04.04.2013р. № 154/11/1-1058 щодо участі у заходах з нагоди святкування 21 річниці Військово-Морських Сил Збройних Сил України і від 16.04.2013р. № 579 про шефську допомогу відповідно, до переліку з’єднань, військових частин, військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил України, над якими здійснюється шефство, затвердженого розпорядженням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 05.11.2010р. № 754 «Про шефство над військовими частинами» та на виконання окремого доручення Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 30 травня 2013 року, традиційно на запрошення підшефних моряків делегація Прикарпаття, яку очолив голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, взяла участь у відзначенні 28 липня 2013 року Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України у місті Севастополі.

Представники Івано-Франківщини побували на урочистому параді у Севастопольській бухті, де свою бойову готовність продемонстрували українські і російськиі кораблі, Чорноморського флоту. Парад проходив за участю Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

На відкритті параду Президент України Віктор Федорович Янукович привітав усіх моряків з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Глава держави підкреслив, що моряки - це люди особливого гарту, які своєю відданістю службі та працею примножують славні морські традиції України. Про це Віктор Янукович заявив на урочистому заході, приуроченому до святкування Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України і Дня Військово-морського флоту Росії в Севастополі.

За словами Президента України Віктора Федоровича Януковича, українські морські традиції сягають своїм корінням в героїчну історію - від морських походів часів князів Святослава та Ігоря до знаменитої оборони Севастополя від фашистських загарбників, «Морський флот - не тільки дуже важливий господарський комплекс держави. Це і невід'ємна надійна складова оборони держави».

Після військового параду делегація відвідала підшефну військову частну А-4591 Навчальний центр військово-морських сил України в м.Севастополь, де зустрілася з начальником управління бойової підготовки контр-адміралом Денисом Березовським та командиром частини Геннадієм Гончаром.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич вручив керівництву вітальну адресу від голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Васильовича Вишиванюка, подарунки та грошову допомогу від шефів Коломийського, Тисменицького, Богородчанського районів та міста Коломия.

Поділитися: