Святкування на Коломийщині 20-річчя з дня заснування обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс»

07.08.2013
Святкування на Коломийщині 20-річчя з дня заснування обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс»

4 серпня 2013 року в селі Слобода Коломийського району в лікувально-оздоровчому комплексі «Прикарпатські зорі»відбулось відзначення 20-річчя з дня заснування обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс». В святкуванні взяли участь голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Сергій Миронович Дерев’янко, перший заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Миколайович Дутчак та заступник голови Коломийської районної ради Михайло Васильович Угорський.

Голова Коломийської районної державної адміністрації М.М. Негрич вручив грамоти та подарунки керівнику гуртка Гвіздецького будинку туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді - Бальцію Михайлу Миколайовичу та директору ТзОВ ЛОК «Прикарпатські зорі» Прокопів Марії Олексіївні та привітав всіх з 20-річчям проведення обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс»:

«Хочу відмітити гордість Коломийщини - це команда юних туристів, які є багаторазовими чемпіонами області з туризму і краєзнавства, обласної молодіжної програми "Чорний ліс", учасниками Всеукраїнських змагань та керівника гуртка Гвіздецького будинку туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді - Бальція Михайла Миколайовича.

Влада району завжди значну увагу приділяє розвитку молодого покоління. З початку року в районі проводилась робота з розвитку фізичної культури і спорту, зміцнення матеріально-спортивної бази, підготовки резерву спорту вищих досягнень, залучення населення до занять спортом.

Так, на виконання в регіонах завдань і доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо вирішення питань громадян, що звернулись до Глави держави у рамках проекту «Діалог з країною» та соціальних ініціатив: діти-майбутнє України, в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в районі на даний час функціонує 12 універсальних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в селищі Гвіздець, селах Ковалівка, Корнич, Іванівці, Малий Гвіздець, П’ядики, Спас, Турка, Угорники, Ценява, та, відкритий 30 червня 2013 року, спортивний майданчик із синтетичним покриттям для Великокам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Завершено реконструкцію сільського стадіону та встановлено спортивний майданчик із синтетичним покриттям в с. Воскресинці.

Турбота про молоде покоління є важливою частиною роботи влади. Розроблена і здійснюється молодіжна політика. Держава підтримує молоді сім’ї. Розширюються можливості для отримання середньої, вищої, спеціальної освіти. Розвиваються юнацькі та молодіжні клуби та центри. Успішно функціонує Молодіжна адміністрація при Коломийській районній державній адміністрації. Велика увага приділяється зниженню молодіжного безробіття».

Поділитися: