Виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича – пріоритет у роботі центру зайнятості та влади Коломийщини

12.08.2013

На виконання пункту 2 окремого доручення облдержадміністрації від 08.07.2013 року №55/0/10-13/01-129, відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та з метою реалізації Закону України “Про зайнятість населення” Коломийський міськрайонний центрі зайнятості 9 серпня 2013 року провів семінар з керівниками підприємств, установ та організацій і фізичними особами-підприємцями міста Коломиї та Коломийського району на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці».

Директор міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків надав інформацію про державну службу зайнятості, характеристику сучасного ринку праці у регіоні, роль служби зайнятості у соціально-економічному розвитку суспільства.

Заступник начальника відділу економіки Коломийської міської ради О.Панченко коротко надав інформацію соціально-економічного розвитку м.Коломиїна 2013-2014 роки та про створення нових робочих місць.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Марія Кіф’як ознайомила роботодавців, учасників семінару з порядком про компенсаційні виплати, пов’язані зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для роботодавців при працевлаштуванні громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, суб’єктів малого підприємництва за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних,

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Андрій Міхневич ознайомив роботодавців та учасників семінару з новаціями Закону «Про зайнятість населення» ст. 14, 26, 28, 29. Також були розглянуті такі питання: законодавчі підстави щодо забезпечення рівних прав при прийомі на роботу; забезпечення рівності за ознакою статі при інформуванні про наявність вільних робочих місць (вакантних посад) за формою 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»; особливості подання оголошень про вакансії.

Начальник відділу активної підтримки Олександра Бакай розповіла про можливість стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях, а також ознайомила присутніх з Постановою КМУ «Про за Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці».

Головний спеціаліст- юрисконсульт Вячеслав Вікарь доповів щодо дотримання законодавства про зайнятість населення. Економічні та соціальні переваги отримання легальних доходів.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо широкого спектру можливостей, які надає новий Закон України «Про зайнятість населення», а також відповіді на питання, що їх цікавили.

Поділитися: