На Коломийщині відзначили День Державного Прапора України

24.08.2013
На Коломийщині відзначили День Державного Прапора України

З нагоди Дня Державного Прапора України та з метою належного відзначення цієї знаменної події, консолідації українського суспільства, виховання громадян у дусі патріотизму і поваги до своєї держави та на виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича №198/2013 «Про відзначення 22-ї річниці незалежності України» 23 серпня 2013 року на Коломийщині відбулися урочистості. Біля міської Ратуші зібралися представники влади району та міста, духовенства, громадських, політичних організацій і партій. В супроводі оркестру духових інструментів колона, яку очолювали загін прапороносців та молоді люди з великим синьо-жовтим полотнищем, рухалася по проспекту Чорновола, вул. Валовій до Вічевого Майдану, де представники урочисто підняли Державний Прапор України. Влада району та міста привітали присутніх зі святом.

В цей день в усіх населених пунктах району відбулись урочистості та на всіх державних будівлях було піднято Державний Прапор України.

У свій час синьо-жовтий стяг був для наших батьків і дідів знаменом свободи. Сьогодні він став символом країни, втіленням національної єдності, честі і гідності, традицій державотворення, історії, атрибутом Української держави.

Кожна нація, виборюючи незалежність та розбудовуючи державу, обирає символи своєї єдності, сили, свободи та честі. Найбільш шанованим серед таких для українців є Державний прапор. Ми бережемо та шануємо його як найвищу національну святиню.

Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Із ним ішли в бій, за нього віддавали життя. Благородні синій та жовтий його кольори уособлюють миролюбство та ратну працю мільйонів людей великої України - від Півночі до Півдня, від Сходу і до Заходу.

Український прапор - це наш історичний дух, наша совість і незламність, це - вічно жива пам'ять про героїчне минуле, це - гордість, слава і велич нації.

У свій час синьо-жовтий стяг був для наших батьків і дідів знаменом свободи. Сьогодні він став символом країни, втіленням національної єдності, честі і гідності, традицій державотворення, історії, атрибутом Української держави.

Кожна епоха має своїх героїв. Переважно це звичайні люди, які жили чи живуть серед нас, однак у їх серцях є щось більше, щось сильніше.

14 травня 1989 року в селі Воскресинці на зібранні з нагоди відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку тоді 24-річний працівник Івано-Франківського закритого підприємства «Позитрон», що належало військово-промисловому комплексу, Володимир Ковальчук та гурт молодих людей, серед яких був мешканець Воскресинець Петро Бабинюк, підняли синьо-жовтий прапор, пошитий Орисею Левицькою з Коломиї. 1991 року прапор замайорів над Верховною Радою, як символ держави Україна.

Поділитися: